Senior Risicodeskundige
Achmea
Leiden, Netherlands
1 dag geleden
source : Experteer

vacaturedetailsOver deze vacature Als Senior Risicodeskundige inventariseer, analyseer en beoordeel je risico’s op het gebied van brand bij (internationaal opererende) industriële bedrijven met zeer grote verzekerde belangen.

Procuratie ongelimiteerd. en / of complexiteit aan producten, middelen en processen. Door middel van jouw risicoanalyse wordt een bijdrage geleverd aan de bedrijfscontinu teit van het industrieel bedrijf en lever je waarde aan risicobeheersing van onze schadeportefeuille.

Bij de grote accounts / concernachtige relaties doe je tevens de afstemming op concernniveau over risicobeleid en uitgangspunten hierbij.

Daarnaast lever je, in het geval van intern beleidsadvies, vanuit je vakgebied c.q. specialisme als partner in business, een bijdrage aan beleids- en kennisontwikkeling (waaronder bv.

ook marketingbeleid) en bijbehorende besluitvorming. En kan daarbij zo nodig als trekker en projectverantwoordelijke optreden.

In de markt signaleer je commerciële kansen en geeft in dit kader leads af, maar signaleert zeker ook afbreukrisico’s. Het werk voer je deels uit op locatie en vanuit huis.

Je beheert je eigen agenda!Je belangrijkste taken zijn : Je inventariseert, interpreteert en analyseert risicodossiers en draagt zorg voor een juiste vertaling naar oplossingsrichtingen en adviezen.

Je maakt hierbij de optimale afweging tussen de diverse mogelijkheden binnen de bedrijfseconomische en (internationale) wettelijke kaders, acceptatiebeleid, acceptabel restrisico en technische en organisatorische haalbaarheid.

Je doet in voorkomende gevallen aan actief relatiebeheer bij klanten met het doel het netwerk te onderhouden en de klant te bieden wat ze nodig hebben.

Naast de operationele aspecten van je werk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitdragen en onderhouden van je specialisme, het begeleiden van een klantgroep (accounts) en het (mede) vormgeven van het beleid op het gebied van risicobeheer en acceptatie.

Je houdt de ontwikkelingen van relevante kennis op het vakgebied / specialisme bij en deelt deze actief met klanten en collega’s.

Je onderhoudt externe contacten met onder andere klanten, brancheorganisaties, en toeleveranciers om af te stemmen en te adviseren.

 • Je neemt vanuit je eigen deskundigheid deel aan interne en externe (innovatie- en onderzoeks-) projecten in een adviserende en in voorkomende gevallen sturende rol;
 • in voorkomende gevallen kan je hierbij optreden als projectleider c.q. coördinator naar betrokken partijen.Je vertegenwoordigt Achmea in externe besturen op jouw vakgebied en / of specialismeJe bent een sparringpartner voor je collega’s.

  Jouw afdelingRisicodeskundigheid De afdeling Risicodeskundigheid is verantwoordelijk voor het inventariseren en analyseren van risico’s op het gebied van brand, inbraak en bedrijfsschade.

  Het team bestaat uit 35 collega’s. Met elk hun eigen specialisme. Samen inspecteren en adviseren de collega’s allerlei soorten bedrijven van mkb tot multinational.

  De afdeling is zeer vooruitstrevend en constant bezig met innovaties en verbeteringen. Genoemde ingrediënten maken er een prikkelende en professionele werkomgeving van, waar persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met het leveren van klantwaarde! Jouw achtergrondWat jou uniek maakt als Senior RisicodeskundigeMinimaal HBO+ werk- en denkniveau, in een technische richting.

  Moet in staat zijn in scenario’s te denken en hierbij de verschillende risico’s af te wegen. Moet complexere verbanden kunnen doorgronden.

  Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de sector en het beoogde niveau.Je bent nauwkeurig, met een bovengemiddeld kwaliteits- en risicobewustzijn.

  Je verliest het collectief belang niet uit het oog ondanks het solitaire karakter van je functieJe bent tactisch, kritisch, oplossingsgericht en in staat je goed in te leven, luisteren en positie in te nemen.

  Je bent leergierig en werkt aan persoonlijke ontwikkeling. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, daarbij rekening houdend met de posities en belangen die diverse actoren daarbij innemen.

  360 graden Kijk eens rond in ApeldoornDit is achmeaWat wij biedenNaast 144 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.

  Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.

  Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van € 130,- bruto per jaar.

  Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.Een leaseauto en onkostenvergoeding.Grootste verzekeraarVan betekenis zijn voor zo’n 10 miljoen NederlandersMaak impactBijdragen aan een veilige én toekomstbestendige samenlevingFlexibel werkenWerken waar en wanneer het jou uitkomt Sollicitatieprocedure Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactieOf er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.Een assessmentNieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten.

  Via je device thuis vul je een online assessment in.Het 1e gesprekTijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprekIn een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  ArbeidsovereenkomstAllebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  Gerelateerde vacaturesMisschien is dit ook interessant voor je?

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier