Legal Counsel C&IB Lending
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
1 dag geleden

In het kort

Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Word Legal Counsel bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s van Corporate & Institutional Banking (C&IB) aan een sterke Legal afdeling.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal.

Hoe ziet je werk eruit?

Je werkt nauw samen met de business lines die binnen de bank verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van (internationale) grootzakelijke kredieten.

Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie.

Denk daarbij aan term sheets, financieringsovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante wetgeving en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten.

Wie zijn wij?

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren.

We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures.

De Legal afdeling bestaat uit circa 120 juristen.

We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank.

Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is.

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.

In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is.

Klantbelang is ook : helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Je profiel

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van financieringen en zekerheden (waaronder kennis van LMA documentatie).

Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten.

Wat vragen wij :

 • Een afgeronde WO studie Rechten;
 • 4 tot 6 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;
 • Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen;
 • Je kijkt vooruit en kan concrete acties formuleren en je (helpt) deze uit te voeren; en
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier