Senior zorginkoper MSZ
Menzis
Wageningen
3 dagen geleden

Senior zorginkoper MSZ

Wat ga je doen?

Als senior zorginkoper voor de regio Midden & West ben je verantwoordelijk voor het inkopen van zorg bij zorgaanbieders tegen de meest gunstige prijs-prestatieverhouding.

Je onderhandelt, na selectie van de te contracteren zorgaanbieders, over de door hen te leveren prestaties tijdens de contractperiode (waaronder betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit).

Je onderhoudt relaties met zorgaanbieders om te weten wat er speelt en om zeker te weten dat hetgeen contractueel is overeengekomen, ook daadwerkelijk gepresteerd wordt.

Waar nodig stuur je bij. Als zorginkoper in de regio koop je bij meerdere zorgsoorten zorg in. De focus van deze functie ligt op de zorginkoop binnen de MSZ (Medisch Specialistische Zorg), zoals ziekenhuizen, ZBC’s en categorale instellingen.

Gezien de ambities in het regioteam om zorgsoortoverstijgend en domeinoverstijgend te werken zul je wellicht ook andere zorg inkopen.

Ook is er ruimte om projecten in de regio op te pakken die bijdragen aan zorgtransformatie in de regio.

Je bent op de hoogte van de relevante ontwikkelingen bij zorgaanbieders in de regio en legt de link met de gemaakte contractafspraken.

Gezien de samenwerking tussen zorgaanbieders, ben je ook goed op de hoogte van de zorgverschuivingen in de regio en manage je de contractuele consequenties hiervan.

Je werkt nauw samen met de teammanager, regiomanagers en andere (senior) zorginkopers in het regioteam. Met dit team ben je verantwoordelijk voor de zorginkoop bij alle Zvw en Wlz instellingen in regio Midden & West.

Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de regiovisie en bent hiervoor goed op de hoogte van de landelijke trends.

Wat breng je mee?

Met jouw vernieuwende blik stimuleer je (innovatieve) inkoopafspraken met zorgaanbieders die leiden tot meerwaarde voor onze klanten.

Je bent een strategische, sensitieve en slagvaardige gesprekspartner voor zorgaanbieders (en eventuele andere stakeholders in de regio en landelijk).

Verder beschik je over :

 • WO werk- en denkniveau, aangevuld met financieel-economische kennis.
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • relevante kennis van medisch specialistische zorg.
 • kennis van het zorgverzekeringsstelsel (Zvw en WMG) en het functioneren van de zorgmarkt.
 • kennis van zorg en zorginkoop (bij voorkeur opleiding NEVI).
 • De afdeling

  Het cluster Zorg zet in op een krachtige interne en wendbare organisatie om zo de executiekracht in de regio te versterken en landelijk concurrerend te zijn.

  We zijn aanjager van het zorglandschap en verbeteren continu onze manier van werken om onze doelstellingen te behalen.

  De regio-afdeling Midden & West is verantwoordelijk voor het initiëren en implementeren van interventies en innovaties voor het verbeteren van de gezondheid van de inwoners.

  De afdeling heeft vier uitdagingen :

  1. Het op innovatieve wijze vormgeven van preventie-interventies en het realiseren van de juiste zorg op de juiste plek.

  2. Het continu verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

  3. Het waarborgen van zorgplicht en het verkorten van de wachttijden in de regio.

  4. Het verbeteren van de betaalbaarheid van de zorg.

  Meer informatie over onze samenwerkingen in de regio vind je op : www.menzis.nl / over-menzis / zorg-voor-mens-en-maatschappij / zorg-voor-de-regio

  Wat krijg je terug?

  We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk.

  Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende?

  mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld.

  Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten.

  Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling.

  De functie is afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 11 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 5.

  797,- bruto per maand voor 36 uur per week).

  Meer weten?

  Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Kristel Wielens, recruiter, telefoon 06 4397 7002 of met Joas Duister, teammanager Zorg, telefoonnummer 06 2202 4466.

  Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier