Verpleegkundige diagnostiek en vroege psychose
UMC Utrecht
Utrecht, NL
6 dagen geleden

Als verpleegkundige werk je samen met jongvolwassenen die zijn opgenomen met een (eerste) psychose of een verdenking daar op.

Jij bent van grote toegevoegde waarde voor hun herstel en re-integratie in de omgeving. Je voert gesprekken, schrijft terugvalplannen en helpt de patiënt weerbaarder te worden.

Je leert hem met zijn gevoeligheid om te gaan in de hoop dat een psychose in de toekomst minder snel terugkeert. Voor een maximaal effect betrek je de familie en patiënt actief bij de behandeling.

Hoe? Je laat naasten deelnemen aan het opnamegesprek en de behandelbesprekingen, voert heteroanamneses uit en spreekt naasten ook zonder de patiënt.

Daarbij werk je intensief samen in een multidisciplinair team en overleg je met jouw collega-verpleegkundigen en andere disciplines, zoals psychiaters, klinisch psychologen en vaktherapeuten.

Mede door het laagdrempelige contact met deze collega's speel je een grote rol in de totale behandeling van de patiënt. Bovendien krijg je genoeg ruimte om verbeterideeën te delen en met elkaar te implementeren

Je gaat aan de slag bij de zorglijn diagnostiek en vroege psychose, onderdeel van de afdeling psychiatrie. Hier komen jongeren en volwassenen voor diagnostiek en kortdurende behandeling in een gesloten kliniek.

 • Je maakt deel uit van een gezellig en divers team van mannen en vrouwen met verschillende ervaringsjaren. Ze leggen de lat graag hoog en zetten zich volledig in de voor de patiënt;
 • ze nemen veel tijd voor zijn behandeling. De afdeling psychiatrie maakt deel uit van een kennis- en zorgnetwerk waarbij de focus ligt op (ontwikkeling van) diagnostiek en de behandeling van ernstige psychiatrische stoornissen.

  Voor jou betekent dit dat je contact onderhoudt met verschillende behandelaren en / of verwijzers van organisaties in de regio, maar ook daarbuiten.

  Zo ontstaat een nóg betere samenwerking waar uiteraard de patiënt centraal staat.

  Je hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding verpleegkunde of verpleegkundige A / B. Werkervaring is mooi meegenomen, maar niet vereist.

  Je komt goed tot je recht in een onvoorspelbare en soms heftige werkomgeving, wat je laat zien met jouw veerkrachtigheid en in dat je zelfstandig beslissingen durft te nemen.

  Bovendien laat jij je niet uit het veld slaan als situaties anders lopen dan gepland. Omdat je veel multidisciplinair overlegt, werk je graag samen met collega's.

  Het salaris voor deze 89% functie bedraagt maximaal € 3.184,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 36 uur).

  Het betreft een vaste aanstelling met een proeftijd van een jaar.

  Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-

  werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze

  Ben je nieuwsgierig? Wij ook! Je kunt altijd bellen of een keer langskomen voor een kop koffie, zodat je meteen de afdeling ziet.

  Neem contact op met Fleur Muller via telefoonnummer 088-75581 80.

  Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem contact op met de contactpersoon, mevrouw Fleur Muller, Hoofd zorglijn risico & preventie, telefoonnummer : 088 75 581 80, e mail : .

  Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier