Installatietechnicus Elektrotechniek
Tata Steel
IJmuiden, Nederland
6 dagen geleden

Zoek jij een positie waarin je niet alleen maar op kantoor werkzaamheden uitvoert, maar ook een deel in de fabriek met diverse techniek?

Wat ga je doen?

Tata Steel staat aan het begin van de volgende fase van het digitale transformatietraject in onderhoud . Met onze immense installaties kun je met een elektrotechnische achtergrond of een specialisme zoals hoogspanning zeker je hart ophalen.

Als installatietechnicus ben jij samen met jouw collega’s in het team aangesteld om het onderhoud in goede banen te leiden.

Jij bent eigenaar van de elektrotechnische installaties die in beheer zijn van jouw afdeling. Dagelijks kijk jij naar de prestaties van jouw machinepark.

Je bekijkt de storingen, stelt prioriteiten en zorgt ervoor dat de machines optimaal beschikbaar zijn.

Specifiek voor elektrotechniek is bij Tata Steel een ontwikkeling dat de besturing van installaties geautomatiseerd wordt en dat meetinstrumenten ingebouwd zijn.

Je treft regelmatig een combinatie van oude techniek met state-of-the-art besturingssystemen aan. De grote schaal zorgt ervoor dat je met de grootst denkbare variatie aan meet- en regeltechniek te maken krijgt.

Daarnaast vind je kolossale installaties waarbij enorme aandrijvingen en krachtbronnen.

Wat maakt deze functie bijzonder?

Om te zien hoe de installatie werkt en bij geplande revisies ben je een deel van je tijd in de fabriek. En je helpt mee met het structureel oplossen van storingen.

Het overige deel ben je op kantoor voor het doen van je analyses en plannen schrijven.

Je focust zoveel mogelijk op correctief onderhoud. Daarnaast heb je veel contact met de verschillende collega's in jouw werkgebied.

Dit zijn veelal productie- en techniekafdelingen binnen de fabrieken. In sommige gevallen vorm je de schakel die werkt met interne en externe partijen zoals de eigen technische dienst en externe firma’s.

Hoe ziet jouw loopbaanpad eruit?

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, is de mogelijkheid om door te stromen richting Teamleider of andere plek binnen de fabriek.

Voor bredere ambities zijn er mogelijkheden om een hbo-opleiding te gaan doen.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie is het van belang dat je een teamspeler bent, maar ook zelfstandig te werk gaat. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen installaties en weet ook wanneer je hulp van gespecialiseerde collega’s moet inroepen, daarnaast heb je :

 • Een mbo-4 diploma richting Elektrotechniek.
 • Ervaring in het onderhoud, bijvoorbeeld als installatietechnicus, onderhoudsmonteur of werkvoorbereider is een pré.
 • De vaardigheid om storingen snel te verhelpen, maar je voorkomt deze nog liever en daarom steek je jouw energie graag in preventief onderhoud.
 • De skills van een echte professional en vind je het vanzelfsprekend dat jouw installaties betrouwbaar zijn en optimaal beschikbaar voor productie.
 • Wat bieden wij jou?

  Een baan als installatietechnicus, waarbij je met collega’s in de fabrieken op ons 1500 voetbalvelden grote bedrijfsterrein, kunt sparren.

  In deze leuke functie bieden wij je onder andere :

 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 2.400,- en € 4.000,- bruto ligt.
 • Standaard minimaal 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 adv-dagen.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop : een variabele winstdeling.
 • Een goede werk-privébalans : met onze flexurenregeling spaar je tijd voor tijd en zelfs voor extra vrije dagen.
 • Een eigen cao met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wordt 2 / 3 bijdrage van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.
 • Daarnaast is vitaliteit en gezondheid belangrijk, dus je kunt korting op een sportschoolabonnement krijgen. Bovendien ben je in de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien

  Wat is jouw werkomgeving?

  Al meer dan 100 jaar maken wij in IJmuiden staal. Tata Steel beschikt over een geïntegreerde site en dat biedt toekomstperspectief.

  Wij weten als geen ander dat je staal samen maakt, met alle onderdelen die bij ons bedrijf horen. Tata Steel is wereldberoemd om de kennis, zoals die van het hoogovenproces.

  Het bedrijf is verankerd in de regio, vele voorgaande generaties hebben dit mogelijk gemaakt.

  Tata Steel vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn, waarbij een leven lang leren en ontwikkelen in de lengte of in de breedte mogelijk is.

  Het bedrijf heeft bewezen zichzelf keer op keer opnieuw uit te kunnen vinden en om te gaan met veranderende omstandigheden.

  Hiervoor moet iedereen zich blijven aanpassen. Verandering en vernieuwing staan daarom voorop.

  Duurzaamheid

  Groen staal, dat is onze weg vooruit, in product én in proces. De focus is verduurzaming en tegelijkertijd efficiëntie en innovatie.

  De resultaten, ook op het gebied van veiligheid en milieu, zijn afhankelijk van de stabiliteit van de processen. Om de stabiliteit en innovatiesnelheid te verbeteren, maken wij slim gebruik van de mogelijkheden die nieuwe digitale technologieën en automatisering bieden.

  Meer weten over Tata Steel? Via deze pagina vind je meer algemene informatie.

  Solliciteren of meer weten?

  We hebben diverse vacatures om jouw carrière in de techniek te starten, verder te ontwikkelen of te verrijken. Kom jij bij Tata Steel werken?

  Reageer dan direct zodat we met jou kunnen kijken wat past. Wij zijn enthousiast, jij ook?

  Wil jij eerst iets meer weten, neem dan contact op met Sophia Dekker via 06-50083472, stuur een WhatsApp of mail op : sophia.

  dekker tatasteeleurope.com

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier