Junior Autocad Tekenaar
-1
Zuid-Holland, Rotterdam
6 dagen geleden

Voor een gerenommeerde opdrachtgever in Rotterdam zijn we op zoek naar een (Junior) Autocad tekenaar die tevens ervaren is met GIS.

AanleidingTheoretische glooiingen die in beheer zijn, worden vastgelegd als 2D geometrie in Portmaps en administratief in SAP.

Hierbij worden ook de oppervlakten van de verschillende glooiingvlakken en materiaalvlakken vastgelegd tbv beheer en onderhoud.

Echter deze zijn bepaald op basis van het 2D vlak of een berekening en wijken daardoor af van het werkelijke (weliswaar theoretische) oppervlak.

Om de oppervlakten van glooiingen beter vast te leggen, is een methodiek bedacht waarbij de glooiingen omgezet worden naar 3D glooiingen.

Daarnaast biedt het vastleggen van glooiingen in 3D nog meer voordelen.Vanuit AM-C&D is door de Assetmanagers Constructions gevraagd om een informatieproduct te maken dat het verschil aangeeft tussen het theoretische profiel van een glooiing en de actuele diepte.

Aan de hand van een dergelijk informatieproduct kan gekeken worden of er met het onderwatertalud iets aan de hand zou kunnen zijn.

Hiervoor is overigens een change van Portmaps nagenoeg gereed, echter het ontbreekt nog aan het overgrote deel van de 3D glooiing vakken.

In de bijlage een voorbeeld van 3D glooiing data die al aanwezig is. ProcesVan alle bestaande glooiingen is een autocad tekening gemaakt met daarin alle lijnen die nodig zijn het genereren van de glooiing- en materiaalvlakken en de daarbij behorende lijnen zoals glooiinglijn, glooiing-vak, kruinlijn en materiaal lijnen.

Hieraan hangen ook alle kenmerken die nodig zijn voor SAP en de benodigde hoogtes. Dit samenspel van lijnen wordt vervolgens omgezet naar vlakken en lijnen in een bestandformaat (SDF, spatial data file) waardoor uitwisseling met GIS makkelijk is.

Dit bestand is vervolgens de input voor het script om de glooiing om te zetten naar 3D vlakken.Om de 3D glooiing goed te kunnen genereren moet de autocad tekening voldoen een aantal tekenregels.

De autocad tekeningen voldoen hier op dit moment nog niet aan. Het corrigeren is vaak een iteratief proces omdat de fouten er niet in 1 keer uit te halen zijn en bestaat uit de volgende stappen : Autocad tekening corrigerenExporteren naar SDF-bestandsformaatSDF door script halenControleren 3D output in ArcGIS PRODit herhaald zich totdat 3D glooiing goed is.41028

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier