Systeemtherapeut - Altrecht Psychosomatiek Eikenboom
Altrecht
Zeist, Netherlands
9 dagen geleden

Over de afdeling

Altrecht Psychosomatiek Eikenboom is een gespecialiseerde Top-GGZ afdeling voor diagnostiek en behandeling van patiënten met een combinatie van ernstige lichamelijke, psychische en maatschappelijke problemen.

De fysieke klachten en beperkingen zijn onvoldoende somatisch verklaard (SOLK) of hebben meer impact dan op grond van de somatische diagnose te begrijpen.

Behandelingen staan vooral in het teken van inzicht krijgen in de samenhang van de problematiek, het leren hanteren van klachten en het toewerken naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.

Hierbij zijn ACT (acceptance and commitment therapie) en L-MBT (lichaamsgericht mentaliseren) kernbegrippen.

Zowel in diagnostiek als behandeling is de wisselwerking tussen de patiënt en zijn systeem een wezenlijk punt van aandacht en interventie.

Gezien de complexiteit van deze doelgroep is het op één lijn krijgen en houden van patiënt, zijn steun- en behandelsysteem een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de behandeling.

Functie beschrijving

Voor de kliniek en deeltijd zoeken we een systeemtherapeut die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken. De functie bestaat uit een boeiende combinatie van het behandelen van patiënten en hun systeem binnen een multidisciplinaire behandeling, het systemisch kijken naar dynamische processen binnen het team en tussen team en patiëntengroep en daarnaast inzet in ons diagnostiek en adviestraject.

Functie eisen

 • je beschikt over een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut, in combinatie met GZ psycholoog of psychotherapeut;
 • je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op 'Doorgaan' te klikken, ga ik akkoord met de privacy & voorwaarden van neuvoo en ga ik akkoord met het ontvangen van relevante e-mailtaakwaarschuwingen. (op elk moment annuleren) Kijk hier
  voortzetten
  Aanvraagformulier