Transportplanner Rail
Samskip
Genemuiden, Netherlands
5 dagen geleden

Ben jij communicatief sterk, is plannen je tweede natuur en weet je snel te schakelen in een speelveld dat continu verandert?

Plan dan nu jouw eigen route bij Samskip als Logistiek Planner.

Als Rail Transportplanner ben je verantwoordelijk voor het correct inplannen van zendingen op onze eigen treinen, vanuit verschillende terminals in Europa.

Je doel? Ervoor zorgen dat alle zendingen op tijd bij onze klanten arriveren. Omdat de lijntjes bij een organisatie zoals Samskip wat langer zijn, is snel schakelen key : je werkt volop samen met collega planners en andere afdelingen om aanvragen zo snel en kostenefficiënt mogelijk af te handelen.

Van a naar b : het optimaal inplannen van railtransport is een uitdaging van wereldformaat. Samen met andere logistieke planners vorm je het kloppende hart van Samskip.

Om ervoor te zorgen dat de afgesproken processen met de verschillende partijen worden nageleefd, werk je actief samen met ons netwerk van railpartners, waaronder terminals en tractieleveranciers.

Jij maakt jouw transportpuzzel compleet door het :

 • bepalen van de meest gunstige route voor deur-tot-deurzendingen, waarbij je nauwlettend de doorlooptijden en gemaakte afspraken in de gaten houdt;
 • samenwerken met de truckafdeling voor het stroomlijnen van zendingen in geval van afwijkingen in de geplande aankomst- of vertrektijd;
 • onderhouden van dagelijks contact met onze eigen treinterminal in Duisburg om het vertrek en aankomst van onze treinen te controleren;
 • organiseren van briefings aan interne en externe stakeholders wanneer geplande transporten afwijken van de planning;
 • voeren van dagelijkse en wekelijkse operationele gesprekken met tractieleveranciers over het railtransport, storingen en prognoses voor de aankomende dagen.
 • Transport is niet te voorspellen : om je eigen route zo optimaal mogelijk te plannen, is up-to-date kennis cruciaal. Jij creëert gemakkelijk inzicht zonder je vast te klampen aan vastomlijnde plannen.

  Je begrijpt dat je maar tot op bepaalde hoogte marges kunt inbouwen; snel reageren is dan ook belangrijk. Je bent accuraat, uitermate zelfstandig en communicatief sterk.

  Dit helpt je om snel en efficiënt te communiceren met anderen, waarbij je overtuigend overkomt.

  Jouw achtergrond als onze ideale Transportplanner :

 • Een afgeronde mbo-opleiding (niveau 4) in Transport of Logistiek.
 • Passie voor de logistieke en transportsector.
 • Uitgebreide kennis van MS Office software.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal.
 • We zijn van mening dat iedereen bijdraagt aan ons succes; samen bieden we onze klanten transportdiensten van hoge kwaliteit.

  We zijn professioneel en ervaren, maar vergeten daarbij nooit onze saamhorigheid en betrokkenheid. We bieden je tal van ontwikkelingsmogelijkheden, zodat jij je carrière zelf kunt vormgeven. Er is geen eindstop.

  We don’t just move containers, we move careers forward too.’

  Dit bieden wij jou :

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een 13e maand.
 • 28 vakantiedagen en een pensioenvoorziening.
 • Een tegemoetkoming in woon-werkverkeer.
 • Ambitieuze collega’s die ervoor zorgen dat elke dag anders is.
 • Om jou op het goede spoor te zetten : upload je cv en motivatie via de button. Wij komen graag met je in gesprek.

  Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht.

  Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 633 miljoen euro, 1500 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord-

  Amerika, Azië en Australië) is Samskip een van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier