Lead Application Engineer
ABB
Etten-Leur, Noord-Brabant, Netherlands
32 dagen geleden

Lead Application Engineer Industrial Automation (Infra-, drink- en afvalwater) projecten met door jouw team ontworpen besturingssystemen.

Als lead application engineer bij ABB regisseer je ieder project strak en toch soepel. Met voor elke klantvraag de ultieme oplossing.

Wie zijn wij?ABB is toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productautomatisering, robotisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen.

We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten. Wij hebben 132.000 mensen samengebracht die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen.

Je werkt bij de Business Unit Power Generation van onze divisie Industrial Automation in Etten-Leur, regio Breda. Wij zijn gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen op gebied van utilities (water en infra).

Wij weten hoe we onze producten in moeten zetten, zodat onze klanten efficiënter kunnen werken. Jij rapporteert aan een van de 2 teamleiders uit het team van 30 professionals, waar eerlijke communicatie de boventoon voert.

Je krijgt alle ruimte om op eigen wijze resultaat te halen. En aan sociale spirit ontbreekt het niet : iedereen helpt elkaar waar nodig en houdt van vertier op zijn tijd.

Met een actieve personeelsvereniging worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd

Tasks : Wat ga je doen bij ABB?

Wat ga je doen bij ABB?

Als lead application engineer ontwerp en bouw je besturingssystemen voor grootschalige projecten zoals bijvoorbeeld bruggen, sluizen, tunnels en (drink)waterzuiveringsinstallaties.

Een behoorlijke verantwoordelijkheid, want dit systeem is het hoofdbestanddeel van industriële automatiseringsprojecten.

Het bewaakt, bestuurt, regelt en visualiseert alle industriële processen. Aan jou de eer om te zorgen dat dit op rolletjes loopt.

Je doet dit in nauwe samenwerking met de projectmanager, die per project verantwoordelijk is voor het geheel. Jij bent technisch verantwoordelijk, samen met jouw team van applicatie-

engineers. Je voert een strakke regie op de werkzaamheden, de planning en dagelijkse aansturing. De grootte van je team verschilt per projectomvang.

Daarnaast ben je technisch gesprekspartner, zowel intern als naar klanten. Ook ben je als lead application engineer verantwoordelijk voor :

 • Opstellen van specificaties die voldoen aan de eisen van de klant.
 • Software en systeemontwerp.
 • Programmering.
 • Zorgvuldig testen, valideren en eventueel bijsturen van de ontwerpen.
 • Inbedrijfstellen van applicatieprogrammatuur.
 • Planning van bovenstaande items.
 • Requirements : Wie ben jij?

  Wie ben jij?

  Een zelfstandige, praktische lead application engineer die voor het ultieme resultaat gaat. Je bedenkt bij elk project opnieuw welk ontwerp het beste voldoet aan de wensen van de klant.

  Of het nu gaat om hardware-, software- of implementatie-architectuur. Daarbij verlies je de realiteit niet uit het oog. Als ervaren lead application engineer ben je overtuigend op basis van inhoud.

  Je laat je niet uit het veld slaan en bent communicatief handig op momenten dat dit nodig is. Je coördineert op natuurlijke wijze en werkt graag samen.

  Uiteraard volg je de technische ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deze afwisselende rol van lead application engineer vervul jij met groot succes, zeker als je ook nog beschikt over :

 • Een hbo-diploma (richting Industriële Automatisering of Technische Computerkunde).
 • Enkele jaren ervaring met moderne procesautomatiseringssystemen waaronder PLC / Scada en DCS (van ABB). Ervaring met ABB Industrial Automation Products, waaronder 800xA en Symphony Plus, is geen must maar wel heel handig.
 • Ruime ervaring met systems engineering en diverse software ontwikkelingsmethoden zoals UML.
 • Ervaring met de testmethodieken TMAP en / of ISTQB.
 • Kennis van MSoffice pakketten (Excel, Word, Visio, Access).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Rijbewijs B.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier