Design engineer
Effectus-HR
Bolsward, NL
3 dagen geleden

Wil jij meewerken aan de ontwikkeling van de beste deursystemen van de wereld? Dan ben jij wellicht onze nieuwe design engineer.

We zullen ons eerst even voorstellen :

Wij zijn Ventura Systems en werken bij ons betekent werken aan de meest innovatieve deursystemen binnen onze branche. Onze deursystemen worden wereldwijd geleverd aan de automotive en light rail industrie en worden geplaatst in bussen, metro's en trams.

De verkoop, ontwikkeling en assemblage vindt plaats in Bolsward en sinds kort ook in Dallas, USA. Met ons team van ca 100 medewerkers (waarvan ongeveer 25 binnen engineering) produceerden wij in 2017 in totaal circa 13.

000 aandrijvingen en 26.000 deuren. Onze focus ligt op de grote steden, zoals Amsterdam, Los Angeles, Parijs, London, Hong Kong, Singapore, Tokyo en Sydney en we zijn nog altijd snel groeiend.

Elke dag weer streven wij naar een maximale klanttevredenheid. Wij hebben kwaliteit en milieu zeer hoog in het vaandel staan en daarom zijn wij bezig om naast onze bestaande ISO9001 certificering ook de IATF 16949 en ISO14001 certificering te behalen.

Wie zoeken wij?

De design engineer die bij ons past is positief, proactief, nauwkeurig en gedreven. Binnen Ventura Systems ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en / of uitwerken van technische-

en functionele specificaties. Je begeleidt het project van begin tot eind; van conceptontwerp tot aan de eerste test- inbouw van de systemen bij de klant.

Je schakelt met de afdelingen sales, inkoop, productie en kwaliteit, maar daarnaast stem je natuurlijk ook zaken af met de engineers van de klant. Jij bent in charge!

Als design engineer :

 • Ben je technisch uitstekend onderlegd en ben je in bezit van een HBO diploma (WTB, Automotive of gelijkwaardig);
 • Heb je kennis van pneumatische- en elektrische systemen;
 • Stel je ontwerpspecificaties op;
 • Maak je 3D modellen, tekeningen en productdocumentatie;
 • Ben je zowel intern als extern het technische aanspreekpunt;
 • Neem je de leiding over jouw engineeringsprojecten;
 • Beheers je zowel de Nederlandse, als de Engelse taal (minimaal ERK level B2) in woord en geschrift;
 • Ben je in staat om snel te schakelen in een groeiende en veranderende werkomgeving.
 • Functie-eisen :

  We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een design engineer die qua karakter, motivatie en technische drive perfect bij ons past.

  Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid :

 • Een engineer met 2 tot 7 jaar ervaring binnen een technische omgeving. Daarnaast vinden wij ervaring met product lifecycle management en goede computervaardigheden natuurlijk ook erg belangrijk.
 • Een engineer, die de technische leiding kan nemen in complexe engineeringsprojecten en zich wil verdiepen in deurmechanismen.
 • Een betrokken techneut die zowel individueel als in een team een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze producten en ons bedrijf.
 • Herken jij jezelf terug in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze design engineer kunnen zijn.
 • Dit krijg je van ons

 • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Een marktconform salaris, aangevuld met een meer dan uitstekende bonusregeling;
 • Een open bedrijfscultuur met leuke en inspirerende collega's.
 • Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij dit hightech bedrijf? Heb jij de skills en drive die we zoeken?

  Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als design engineer. Dit kan via onderstaande button.

  Voor de sollicitatieprocedure maakt Ventura Systems gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat?

  Reageer dan snel op deze functie. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van het DiSC assessment en CV-OK.

  Voor vragen over de functie en / of de procedure kun je contact opnemen met Nienke Spoor, consultant Effectus-HR, op telefoonnummer 06-15841362.

  Effectus-HR :

  Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces.

  Acquisitie :

  Ventura Systems en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv's van een kandidaat door bureaus aan Ventura Systems of Effectus-

  HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Ventura Systems. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Ventura Systems als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen.

  Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Bedrijfsomschrijving :

  Met wie en voor wie werk je?

  Het team bestaat momenteel uit 14 design- en software engineers en 7 mechanische- en software productontwikkelaars. Vanwege de groei van het bedrijf verwachten we dat het team in 2018 flink uitgebreid zal worden.

  Dit bieden wij

 • Als design engineer heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen. We investeren in je ontwikkeling en bieden je ruimte voor het bezoeken van klanten en leveranciers over de gehele wereld;
 • Je werkt samen met engineers van bekende busleveranciers zoals onder andere MAN, Iveco, BYD, ADL, van Hool, Scania, VDL, Volvo en Evobus;
 • Een marktconform salaris, aangevuld met een meer dan uitstekende bonusregeling;
 • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Een open bedrijfscultuur met leuke en inspirerende collega's.
 • Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij dit hightech bedrijf? Heb jij de skills en drive die we zoeken?

  Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als design engineer. Dit kan via onderstaande button.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier