Solution Architect
Raet
Amersfoort
17 dagen geleden

Elke organisatie is uniek. Net als de mensen die er werken. En dus stellen onze klanten (terecht) unieke eisen aan hun nieuwe HRM-

platform. Die requirements willen we niet een beetje’ inlossen, maar volledig. Waarbij we liefst nog een stap of twee verder gaan.

Als we vermoeden dat het beter of slimmer kan dan requirements dicteren, moet het beter of slimmer. Gegeven de omvang en complexiteit van de HR IT-

landschappen van onze (corporate) klanten, brengt dat wel flinke uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van interfaces, API’s, onderlinge afhankelijkheden, technische risico’s, compliance, schaalbaarheid en security.

Kun en wil jij die uitdagingen als Solution Architect overwinnen?

Zo bouw je met ons mee

Als Solution Architect ben jij in de lead als het op meer complexe klantvraagstukken aankomt. Waar het op neerkomt, is dat je in beeld verschijnt op die momenten dat de technische kennis van Presales Solution Consultants die klantoplossingen uitdenken te sterk op de proef wordt gesteld.

En omdat hun expertise aanzienlijk is, betekent dit dat je altijd uitdagende projecten (gemiddeld 5-7 per maand) regisseert.

Voor én in constante dialoog met counterparts bij aansprekende opdrachtgevers, variërend van landelijke retailers tot financials.

Jij zet je handtekening onder een solution design dat integraal recht doet aan snel evoluerende klantambities. Je analyseert datastromen, brengt onderlinge afhankelijkheden / technische risico’s in kaart en vertaalt die insights naar roadmaps en user stories, waar developers graag hun tanden in zetten.

Je presenteert je proofs of concepts overtuigend aan in- en externe stakeholders, inclusief het verzorgen van productdemo’s bij milestones.

Bovendien jaag je als Solution Architect de opvolging door interne developers aan, zodat de juiste sprints in de juiste volgorde worden ingezet.

Een aantrekkelijke mix van diepgaand conceptueel denkwerk en intensief klantcontact dus, waarbij het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld autorisatieprocessen, compliance en security nadrukkelijk in scope zijn.

Dit heb je ervoor nodig

Feilloos instinct voor databewegingen. Het vermogen om complexe HR IT landschappen als een drone te overzien. En een combinatie van customer facing skills (jij bént de oplossing die je voorstelt) met voldoende IT expertise om zelfs hardcore developers nog eens over hun code na te doen denken.

Bovendien is het belangrijk dat je meerdere projectballen in de lucht kunt houden en soepel tussen die projecten schakelt.

Hoewel je als Solution Architect echt geen programmeertalen hoeft te spreken, is begrip van Active Directory, API’s, interfacing, ESB / DWH en UX principes een reden om taart bij je eerste mok Raet koffie te serveren.

Harde eisen

þ HBO / WO achtergrond, kennis van organisatiemanagement en personele processen

þ 10 jaar werkervaring, waarvan 5 jaar in (een) relevante technische rol(len)

þ Volwassen sparringpartner voor alle in- en externe (ICT) stakeholders

þ Conceptuele skills, gekoppeld aan waarmaakkwaliteiten

þ De drive om klantverwachtingen continu te overtreffen

þ Plus het lef om té hooggespannen klantverwachtingen te temperen

Wat je ziet en wat je krijgt

Wat je als Solution Architect als eerste ziet, is ons hoofdkantoor in Amersfoort. Hier werkt het leeuwendeel van je collega’s maar ook hebben wij vestigingen in Sittard, Amsterdam en Madrid.

In totaal zijn we met ongeveer 1200, inclusief 300 IT professionals die op Agile Scrum basis HR- en payroll-code crunchen.

Wat je krijgt, is de kans om een impactvolle bijdrage te leveren aan HRM innovaties die de organisatorische wendbaarheid van aansprekende organisaties vergroten.

Verder krijg’ je als Solution Architect een fair salaris, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en de groeikansen die je mag verwachten van een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen voeren.

Maar het meest aantrekkelijke is waarschijnlijk het vakgebied zelf. Samen met klanten en de Raet organisatie nadenken over de beste technische fit van de klantvraag en ons portfolio.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier