Technisch Manager Programma HWBP
Waterschap Rivierenland
Tiel
4 dagen geleden

Zorgen dat de inwoners van het rivierengebied droge voeten houden? Als Technisch Manager binnen het programma HWBP ben jij dag in, dag uit in de weer met deze uitdagende maatschappelijke opgave.

Met een versterkingsopgave van maar liefst 400 kilometer aan dijken speelt Waterschap Rivierenland een hoofdrol in het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), de alliantie tussen alle waterschappen en Rijkswaterstaat om de primaire keringen in ons land te versterken.

Over jouw werk

Jij maakt deel uit van het programmateam HWBP van Waterschap Rivierenland en bent verantwoordelijk voor de technische- en ruimtelijke haalbaarheid, maakbaarheid en bovenal eenduidigheid in de dijkversterkingsprojecten die ons rivierengebied momenteel telt.

Hierbij gaat het om een diversiteit aan complexe projecten waarbij het zaak is aan de nieuwe landelijke veiligheidsnormen te voldoen, zodat onze inwoners te allen tijde beschermd zijn tegen overstromingen.

Als Technisch Manager Programma HWBP :

 • bepaal je met het programmateam HWBP mede de koers en strategie voor het dijkversterkingsprogramma;
 • geef je sturing aan de vertaling van technische aspecten als nieuwe veiligheidsnormen, innovaties, beleidsveranderingen en ontwerprichtlijnen naar kaders en uitgangspunten voor de dijkversterkingsprojecten;
 • bewaak je de uitgangspunten van en de integraliteit tussen de verschillende projecten en heb je continu oog voor deadlines, risico’s, financiële haalbaarheid, innovaties en personele capaciteit;
 • stuur je de technisch managers in de projecten inhoudelijk aan;
 • creëer je draagvlak door verschillende stakeholders mee te nemen in afwegingen en keuzes;
 • stem je zaken af met de beheerorganisatie die na afronding van projecten de dijken in beheer nemen, bijvoorbeeld bij de toepassing van nieuwe technieken / ontwerprichtlijnen;
 • blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties door regelmatig kennis uit te wisselen met collega’s van andere waterschappen en Rijkswaterstaat en vertaal je deze ontwikkelingen naar toepassing binnen het programma van Waterschap Rivierenland.
 • Over jouw team

  Zorgen dat onze dijken in topconditie verkeren. Dat is het doel van het programmateam HWBP. Samen met jouw zes collega’s in het programmateam, onder wie de programmamanager, manager programmabeheersing en omgevingsmanager, vertaal je de doelstellingen van het landelijke HWBP naar de projecten in ons rivierengebied.

  Wekelijks hebben we overleg over de koers van het programma en projectoverstijgende zaken. Daarnaast heb je jouw vakteam’, oftewel het team Technisch Management en Ondersteuning van de afdeling Weg- en Waterbouw.

  De collega’s uit dit team vormen jouw technische sparringpartners. Met hen heb je dan ook regelmatig vakoverleg. En sta je stil bij de successen die we boeken.

  Ons aanbod :

  Een fulltime baan als Technisch Manager Programma HWBP voor 36 uur per week bij een dynamische organisatie. Verder bieden wij :

 • Een salaris tussen € 4.530,- en € 6.536,- bruto per maand (schaal 13). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring.
 • De mogelijkheid om zelf je tijd in te delen en soms thuis te werken.
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van 20% van je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het IKB kun je voor verschillende doelen inzetten, zoals verlof.
 • Een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Over jou

  Als geen ander vertaal jij de uitgezette koers en strategieën naar onze dijkversterkingsprojecten en daarbij weet jij te schakelen tussen bestuurlijk en ambtelijk niveau.

  Je overtuigt je collega’s van het nut en de noodzaak van beslissingen en creëert enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan.

  Ook behoud je het overzicht over de projecten, stel je constant prioriteiten, weet je wat er speelt en durf je knopen door te hakken als dat nodig is.

  Bovendien heb je altijd oog voor het multidisciplinaire karakter van projecten : je bent verantwoordelijk voor de technische aspecten, maar begrijpt dat deze samenhangen met andere factoren, zoals de ruimtelijke inpassing en gevolgen voor de omgeving. Verder heb je in huis :

 • Een HBO of WO-diploma, bij voorkeur in een relevante richting, bijvoorbeeld waterbouw of civiele techniek. Of een relevante opleiding, zoals de opleiding 'dijktechniek'.
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als technisch manager in complexe technische projecten, zowel in de plan- als uitvoeringsfase en bij voorkeur op het gebied van dijkversterking.
 • Ervaring met systems engineering is daarbij een pré.

 • Ruime ervaring met het aansturen van mensen in projecten en / of programma’s en gevoel voor verhoudingen binnen een politieke organisatie.
 • Goede kennis van projectmatig werken en programma-aanpak.
 • Over ons : wij zijn water

  In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij Waterschap Rivierenland voor droge voeten en schoon oppervlaktewater.

  We zuiveren afvalwater, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen.

  Kortom, wij doen belangrijke dingen voor onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

  Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk naar de functie van Technisch Manager Programma HWBP.

  Word onze nieuwe Technisch Manager Programma HWBP

  Wil jij een belangrijke rol spelen bij Waterschap Rivierenland? Reageer dan via de sollicitatieknop onder aan deze pagina.

  Wil je eerst meer informatie? Dan mag je altijd bellen met Caroline van der Kleij, afdelingshoofd Weg- en Waterbouw, via 06-12090340 of c.

  v.d.kleij wsrl.nl . Of met Dolf Atteveld, Senior Programmamanager HWBP, via 06-12234782 of D.Van.Atteveld wsrl.nl.

  Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf zijn kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier