Business Controller
Compass Group PLC
Amsterdam, NL
6 dagen geleden

Omschrijving

Als Business Controller bij Compass Group Nederland (onderdeel van Compass Group PLC, een beursgenoteerd bedrijf in de UK met wereldwijd meer dan een half miljoen collega’s) werk je in een uitdagende en dynamische omgeving die volop in beweging is.

Binnen Compass Group Nederland ben je in deze functie de schakel tussen het Hoofdkantoor in Amsterdam en de verschillende locaties in Nederland.

Compass Group is wereldwijd marktleider in Food & Facility Services. Wij ontwerpen en verzorgen bedrijfsrestaurants en commerciële horeca die voldoet aan de wensen en behoeften van verschillende opdrachtgevers uit verschillende sectoren.

In Nederland kun je ons vinden bij onder andere : Deloitte, ING, Shell, AkzoNobel en op de Zuid-as in Amsterdam.

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost zijn wij op zoek naar een Business Controller ! Ben jij de scherpe analyticus die door jouw invloed een cruciale bijdrage levert aan het behalen van de ambitieuze doelen?

Dan is dit de baan voor jou!

Samen met je collega’s op de afdeling Business Control (5 FTE) vervul je een key-positie binnen de organisatie. Je weet met jouw scherpe analyses inzichten te creëren en bent moeiteloos in staat om deze inzichten gedragen te krijgen bij de business.

Daarbij ben je in staat om de juiste balans te houden tussen de adviserende / helpende rol en de kritische / controlerende rol die inherent is aan de functie.

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, weet risico’s te identificeren en organiseert dat daarvoor de juiste beheersmaatregelen worden ingezet om de risico’s te mitigeren.

Je bent communicatief zeer vlot en vaardig.

Binnen het control team zijn de verantwoordelijkheden opgedeeld in rayons, waarbij je het eerste aanspreekpunt bent van één van de Rayonmanagers (+ / -

60 mln omzet) en de locatie managers binnen het rayon. Daarnaast werk je aan organisatie brede projecten. Dit kan op het gebied zijn van de volledige coördinatie van het budget-

en forecast proces, maar ook op andere (projectmatige) zaken waarvoor van onze afdeling een bijdrage wordt verwacht. Je schroomt niet om vernieuwing te initiëren en bent in staat om de modellen, processen en procedures zelfstandig uit te werken zodat ze na review kunnen worden geïmplementeerd.

De ideale kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding aangevuld met een aantal jaren relevante werkervaring in Finance.

Daarnaast heb je de juiste drive en ambitie om binnen Compass Group het verschil te maken.

Wat ga je doen?

 • Sparringpartner van zowel de Directie, Operationele- als Commerciële afdelingen;
 • Het analyseren en rapporteren van de financiële en niet financiële cijfers voor de jou toegewezen Business Unit;
 • Scherp en to-the-point toelichting geven op de resultaten zodat helder is waar afwijkingen van verwachtingen door worden veroorzaakt;
 • Adviseren hoe resultaten te verbeteren door het uitzetten van de juiste acties en deze acties vervolgens actief op te volgen;
 • Coördinatie van budget en forecast (voor NL als totaal en inhoudelijk voor jouw eigen gebied), waarbij je duwt op maximalisatie van resultaten, en een efficiënt proces;
 • Business cases en investeringsaanvragen opstellen, analyseren en beoordelen;
 • Sales ondersteunen met (meer complexe) klantcalculaties en financiële invulling van offertes;
 • Risicoanalyses doen op de gemaakte contractafspraken en zorgen voor de juiste controls om de geïdentificeerde risico’s te categoriseren en vervolgens te mitigeren;
 • Je bent in staat om complexe (financiële) data te vertalen naar duidelijke conclusies en inzichten waarin je de juiste stakeholders kan meenemen.
 • Wie ben jij?

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding in een bedrijfseconomische / financiële richting;
 • Werkervaring in een high performance omgeving;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent stressbestendig, analytisch sterk, accuraat en flexibel;
 • Zelfstandige, proactieve instelling en gevoel voor commercie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Wat bieden wij?

  Een uitdagende functie voor 40 uur per week binnen een ambitieuze organisatie met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Het bruto jaarsalaris is afhankelijk van achtergrond en ervaring en ligt tussen €50.000 en €60.000 inclusief vakantiegeld.

  Daarnaast heb je recht op 25 vakantiedagen, 13 ADV-dagen (evt. deels te verkopen), een netto onkostenvergoeding en een bonus van maximaal 20% per jaar.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier