Mechanical Engineer R&D
VMI Group
Epe, NL
5 dagen geleden

In het kort

De Engineeringsafdeling binnen VMI (+ / - engineers) is opgesplitst in OE (Order Engineering) en R&D (Research & Development).

OE houdt zich bezig met klant specifieke aanvragen en R&D, verdeeld in verschillende machinegroepen, houdt zich bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie VMI-machines.

Voor de afdeling R&D zijn wij op zoek naar een Mechanical Engineer. Je vervult deze rol voor de afdelingen; R&D ECF(Extrusion, Cutters and Flexx), R&D ACT (Apex and Compound Testing) en R&D PT (Passenger Tire).

Voor deze drie afdelingen ben je het grootste gedeelte van je tijd verantwoordelijk voor alle ontwikkeling en optimalisatie van de service producten.

Naast deze werkzaamheden help je mee aan de ontwikkeling van onze R&D machines.

Jouw werk

Als Mechanical Engineer, ben je op mechanisch gebied bezig met onderhoudsprogramma’s, sparepart kits, en retrofit upgrade kits voor onze klanten.

Je ontwikkeld vanuit je eigen ervaring industry best practices, machine data analysis alsook de strategische onderhoud tactieken die VMI voor haar machines kiezen.

Om deze Service producten blijvend te verbeteren zal het nodig zijn om regelmatig in contact te blijven met R&D en OE Engineers, Productie, Field Service, Leveranciers, en Klanten.

De Mechanical Engineer zal het initiatief nemen om tijdens het ontwikkelproces van nieuwe machines of producten, aan te sluiten bij de diverse teams en zijn Service Producten in samenspraak vorm te geven.

Tijdens de lifecycle van deze producten onderhouden de Mechanical Engineer de Service Producten om ervoor te zorgen dat deze altijd up to date zijn en meegaan met de diverse releases van de Standaard.

Het is verder de verantwoordelijkheid van de Mechanical Engineer om deze Service producten goed uit te rollen naar, en ondersteuning te bieden aan, de rest van VMI die deze producten daadwerkelijk gaan gebruiken.

VMI vraagt

Je hebt in de functie van Mechanical Engineer veel contacten met collega’s binnen de gehele organisatie. Je beschikt daarom over goede communicatieve vaardigheden, bent klantgericht en hebt een goed technisch gevoel.

Je bent een echte doener, een teamspeler met een hands-on mentaliteit.

Daarnaast beschik je over :

 • Een afgeronde opleiding HBO, in bijv. werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Engineer in de machinebouw of een soortgelijke functie.
 • Ervaring met machine onderhoud (Physical Asset Management) en onderhoudstactieken.
 • Een sterke, motiverende, georganiseerde en pragmatische persoonlijkheid.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands & Engels).
 • De vaardigheid om te communiceren met mensen in vele bedrijfsdisciplines en nakomen van afspraken.
 • Ervaring met PDM, ERP en Enterprise Asset Management (EAM) systemen als Pro.File, Infor en Maximo.
 • We bieden

  VMI is een sterke en betrouwbare speler in de markt. Er wordt hard gewerkt om de meest hightech en innovatieve producten te maken.

  Technische kennis is er dan ook in overvloed, kortom een mooie kans om jouw kennis te verbreden binnen Engineering. Door de grootte van het bedrijf zijn er voldoende uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.

  Hierbij valt te denken aan een overstap naar een andere productgroep, meer verantwoordelijkheid als bijvoorbeeld lead engineer, technisch project leider of door groei naar een andere afdeling binnen VMI.

  Wat vinden wij verder van belang om jou te bieden :

 • Een goede werk-privébalans door het aanbieden van 40 verlofdagen inclusief ADV, mogelijkheden voor thuiswerken en een flexibel werkrooster.
 • Een informele prettige werksfeer, wat te vertalen is naar nauwe samenwerkingen, openhartigheid, hulpvaardigheid en meer.
 • Zorg voor het personeel. Van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden tot de mogelijkheid voor een teamuitje.
 • Internationale mogelijkheden door onze vestigingen en klanten wereldwijd.
 • Innovatie is een belangrijk thema binnen VMI, we besteden meer dan 5% van onze jaaromzet aan R&D om voorop te blijven lopen in de markt.
 • Marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (winstdelingsregeling, royale overwerkcompensatie).
 • En niet te vergeten, hoe leuk is het om als Engineer naar de productiehal te kunnen lopen om jouw bijdrage aan de machine te bekijken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier