Verpleegkundige 'Radboudumc Expertisecentrum voor Ontwennen van Beademing'
Radboudumc
Nijmegen, Netherlands
6 dagen geleden

Functie

Wij komen graag in contact met ambitieuze verpleegkundigen die op onze units willen werken. Hiervoor hoef je geen gediplomeerd Intensive Care verpleegkundige te zijn.

Wanneer je geïnteresseerd bent in werken op onze unit dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Functie

Wij komen graag in contact met ambitieuze verpleegkundigen die op onze units willen werken. Hiervoor hoef je geen gediplomeerd Intensive Care verpleegkundige te zijn.

Wanneer je geïnteresseerd bent in werken op onze unit dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

We zijn op zoek naar verpleegkundigen met een goede klinische blik die affiniteit hebben met de IC-patiënt en die door persoonsgerichte zorg van onderscheidende kwaliteit het verschil willen maken voor patiënten en hun naasten.

Dit in een academische setting waar we werken met de nieuwste behandelmethodes en waar je in aanraking komt met patiënten met hoogcomplexe en uitzonderlijke aandoeningen.

Gedreven verpleegkundigen die zich blijvend, vakinhoudelijk en als mens, willen ontwikkelen. En die betrokken willen zijn bij verpleegkundige en medische innovatie en bij wetenschappelijk onderzoek.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verlenen van hoogcomplexe verpleegkundige zorg van hoogwaardige kwaliteit (en deze continue te verbeteren) aan één of meerder IC patiënten, onder verantwoordelijkheid van een IC verpleegkundige.
 • Bewaken van de vitale functies.
 • Coördineren van de zorg middels het plannen en uitvoeren van intensieve, multi- / interdisciplinaire verpleegkundige zorg en zorgen voor afstemming met andere disciplines.
 • Informeren en begeleiden van de patiënt en zijn naaste(n) tijdens zijn zorgintensieve- en revalidatie traject.
 • Verzamelen van gegevens voor onderzoek en genereren van vragen voor onderzoek.
 • Afdeling

  De Intensive Care heeft meerdere verpleegunits. Naast het Radboudumc Expertisecentrum voor Ontwenning van Beademing betreft dit de Medium Care, een algemene IC, een hartchirurgische IC en de Intensive / Highcare voor kinderen.

  De units wisselen indien nodig personeel uit en op de afdeling vindt...

  Afdeling

  De Intensive Care heeft meerdere verpleegunits. Naast het Radboudumc Expertisecentrum voor Ontwenning van Beademing betreft dit de Medium Care, een algemene IC, een hartchirurgische IC en de Intensive / Highcare voor kinderen.

  De units wisselen indien nodig personeel uit en op de afdeling vindt jobrotation’ plaats tussen de verschillen IC units.

  Op de units werken artsen en verpleegkundigen nauw samen aan kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Er is veel aandacht voor onderzoek en onderwijs.

  Zo verzorgt de afdeling de opleiding voor Intensive Care aantekening voor specialisten en de opleidingen VICV en VICK voor verpleegkundigen.

  De IC’s van Radboudumc, CWZ, Maasziekenhuis Pantein en Bernhoven vormen op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek samen één IC regio.

  Het expertisecentrum voor Ontwennen van Beademing is in januari 2016 gestart en is uniek in Nederland. Onze ambitie is om nationaal en internationaal het toonaangevende centrum te zijn voor patiënten die moeilijk te ontwennen zijn van de mechanische beademing.

  De zorg bij deze patiënten is gericht op het ontwennen van de beademing, herstel van onafhankelijk functioneren en herstel van bioritme.

  Om deze topklinische patiëntenzorg te kunnen garanderen is een aparte unit met vijf bedden ingericht. Kenmerken van deze unit zijn onder andere : aanwezigheid van professionals met expertise en interesse in ontwenning van de beademing, gebruik van innovatieve apparatuur voor diagnostiek naar de oorzaken voor moeilijke ontwenning.

  Er zijn gespecialiseerde beademingsmachines en uitgebreide mogelijkheden voor mobilisatie en revalidatie, waaronder een oefenbad.

  Bij de zorg voor de patiënten op deze unit ligt de nadruk minder op de acute veranderingen in vitale functies, maar is vooral gericht op het gebied van training van spierfunctie, mobiliseren, diagnostiek en luchtwegzorg.

  Er vindt analyse plaats om te achterhalen welke reden er bestaat dat patiënten moeilijk ontwend kunnen worden van de beademing.

  De meeste patiënten zijn wakker, de communicatie verloopt wat moeilijker vanwege de beademing. Als verpleegkundige begeleidt je de patiënt in dit proces.

  Het opbouwen van vertrouwen en de regie terug geven aan de patiënt, zijn belangrijke aandachtspunten.

  Verpleegkundige in het Radboudumc

 • In het Radboudumc werken om en nabij de 2.000 verpleegkundigen. De verpleegkundigen in het Radboudumc werken verspreid over vele afdelingen, thema's en centra;
 • alles georganiseerd rondom de patiënt. Zo kunnen we de patiënt de meest innovatieve en persoonsgerichte zorg bieden.

  Het Radboudumc

  Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief.

  En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen.

  Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen.

  Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

  Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc .

  Profiel

  Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde verpleegkundige met kennis van protocollen, standaarden, procedures en voorschriften.

  Je hebt affiniteit met de methodiek bewegingsstimulatie voor het mobiliseren van de patiënt en de psychosociale begeleiding van de IC patiënt die ontwend wordt van de...

  Profiel

  Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde verpleegkundige met kennis van protocollen, standaarden, procedures en voorschriften.

  Je hebt affiniteit met de methodiek bewegingsstimulatie voor het mobiliseren van de patiënt en de psychosociale begeleiding van de IC patiënt die ontwend wordt van de beademing.

  Verder ben je bereid tot het volgen van de vervolgopleiding Basis Acute Zorg en scholing om je kennis van tracheacanule en mobiliseren te optimaliseren.

  Je vindt het een uitdaging om professionele verpleegkundige zorg te leveren van hoogwaardige kwaliteit. Ook beschik je over een actieve houding om het welbevinden van de patiënten en hun naasten te optimaliseren, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied.

  Je hebt het vermogen te refelecteren op je eigen handelen. Verder vertoon je klinisch leiderschap en ben je accuraat en geduldig.

  Door je flexibiliteit, empatisch vermogen en je open en vriendelijke houding lever je een bijdrage aan het creëren van een ontspannen sfeer, zowel naar de patiënt en zijn naaste(n) toe als in samenwerking naar collega’s.

  Daarnaast

 • Gediplomeerd mbo- of hbo Verpleegkundige en BIG geregistreerd.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring in een ziekenhuis.
 • Bereid tot het werken van alle voorkomende diensten.
 • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier