Begeleider Wonen B
Bartiméus
Doorn, Zeist, Netherlands
1 dag geleden

Locatie : Doorn, Zeist

Uren per week : 24-32 - uur per week

Contract :

Bartiméus is er voor alle mensen die blind of slechtziend zijn. We halen alles uit de kast om mogelijk te maken dat zij voluit meedoen in de samenleving.

We ondersteunen en stimuleren mensen die slechtziend of blind zijn om alles uit hun leven te halen wat er in zit. Het gaat niet om hoeveel procent je ziet.

Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus, 100% leven.

Algemene informatie

Wij zijn er voor alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland, zodat zij het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Wij willen er dus ook zijn voor alle mensen met een visuele beperking die 24-uurs zorg en ondersteuning nodig hebben, omdat zij zonder niet (volledig) zelfstandig in staat zijn om op een veilige en zelfstandige wijze te functioneren en participeren in onze samenleving.

Wonen in een woning van Bartiméus is dan een mogelijkheid. Wij zien de bewoner in zijn geheel, met zijn eigenheid en unieke kijk op de wereld.

Van daaruit zoeken we naar mogelijkheden om het vermogen te vergroten om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel als mogelijk eigen regie te nemen.

Wat ga jij doen?

Jij zorgt als Begeleider B voor veiligheid, duidelijkheid en een fijne huiselijke sfeer voor 8 bewoners, Deze slechtziende of blinde bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en hebben soms een intensieve zorgvraag.

Samen met collega’s uit je team streef je naar een zo 'normaal' mogelijk leven voor de bewoners. Je begeleidt bewoners op zo’n manier dat zij zich veilig en prettig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in een persoonlijk plan. Je bent ondersteunend in CB taken, levert jouw bijdrage aan de persoonlijke plannen, zowel schriftelijk als mondeling.

Jij kent de bewoners immers goed en weet hun vraag te vertalen naar een plan. Je hebt oog voor kwaliteitsbewaking en verbetering, je bent initiatiefrijk, creatief in ideeën.

Onderschrijft het belang van jaarcyclus en werkwijze volgens ONS, het geven van feedback en transparantie in de communicatie

Jouw werkplek

Bartiméus heeft in Doorn en Zeist (half-)vrijstaande woningen waar gemiddeld 8 bewoners met elkaar een thuis vinden. De bewoners hebben allen in meer of mindere mate een visuele beperking gecombineerd met een verstandelijke, psychische of fysieke beperking.

Iedere bewoner heeft een eigen royale kamer en er is een grote huiskamer met open keuken. De buitenruimte is een flinke tuin of balkon.

De bewoners gaan overdag naar een vorm van dagbesteding. Dit kan zijn op één van de dagbestedingslocaties in Driebergen, Doorn of Langbroek.

Maar het kan ook zijn dat bewoners dagbesteding in de eigen woning krijgen. In hun vrije tijd kunnen bewoners sporten / bewegen in ons eigen sportcomplex De Bies.

Ze kunnen ook meedoen met de activiteiten die door het team Vrije Tijd worden georganiseerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld een eigen radiostation Radio Bartje verzorgd door bewoners.

In het team werk je samen met Ondersteunende Medewerkers, Begeleiders B, een Coördinerend Begeleider en een Teamleider. Jij kunt inhoudelijk aanwijzingen geven aan Ondersteunende Medewerkers en deze ontvangen van de Begeleider B, de Coördinerend Begeleiders en de Teamleider.

Alles draait hierbij om samenwerken, met collega’s, met bewoners én met de cliëntvertegenwoordigers. Als lid van het team draag jij verantwoordelijkheid, en je hebt ruimte voor creativiteit om jullie taken samen in te vullen en zo met elkaar regie te pakken.

Wat neem jij mee?

Onze ideale kandidaat is een sterke teamspeler die aanpakt en tegen een stootje kan. Je combineert een scherpe blik met humor en relativeringsvermogen.

Je handelt vanuit je kennis en ervaring, volgens protocollen en afspraken. Maar je kunt wanneer nodig ook goed improviseren en, samen met je teamleden, waardevolle nieuwe oplossingen vinden.

Verder heb je minimaal een mbo 3 diploma in sociaal pedagogisch werk, maatschappelijke zorg, agogische, verpleegkundig en / of psychiatrische richting.

Je hebt ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke en / of gedragsbeperking en je bent leergierig.

Je respecteert de christelijke identiteit van Bartiméus.

Dit bieden wij jou

 • Een leuke, afwisselende en uitdagende baan waarbij jouw eigen inbreng en teamwerk gewaardeerd worden!;
 • Bartiméus heeft een unieke expertise op het gebied van leven met een visuele beperking. Wij vinden scholing erg belangrijk en bieden je daarom een stevig intern opleidingstraject.
 • Zeker ook om jezelf de specialistische kennis en vaardigheden in de omgang met slechtziende en blinde bewoners eigen te maken;
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien naar Woonbegeleider C;
 • Een prima salaris. Inschaling gebeurt op basis van je opleiding en ervaring, in schaal 40 volgens de CAO gehandicaptenzorg;
 • Pensioen ondergebracht bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Via ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden kun je gebruik maken van financieel voordelige regelingen rondom reiskosten, internetabonnement en andere relevante zaken;
 • Voordeel bij verschillende verzekeringsmaatschappijen door collectieve verzekering.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier