Luchtvaartdienstverlener | Steward / Stewardess
ROC Tilburg
Tilburg, North Brabant
4 uur geleden

Veel mensen hebben een romantisch beeld van werken in de luchtvaart : je reist naar verre landen, je maakt kennis met andere culturen en je ziet veel van de wereld.

Maar vergis je niet : een steward(ess) heeft uitermate verantwoordelijk en veeleisend werk waarbij veiligheid en servicegerichtheid voorop staan.

De steward(ess) / luchtvaartdienstverlener die op de luchthaven werkt als passagemedewerker helpt bijvoorbeeld de passagiers bij het inchecken, neemt bagage aan en labelt deze of bemenst één van de vele (informatie)balies.

Ook begeleid je passagiers die extra ondersteuning nodig hebben en doe je controles aan de gate.

Als steward(ess) / luchtvaartdienstverlener ben je tijdens de vlucht verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord, controleer je de uitrusting in de cabine en de galley en verzorg en informeer je de passagiers.

Stage

In het eerste leerjaar maak je al snel kennis met de beroepspraktijk. Je kunt dan 9 weken stage lopen op Schiphol.

In het tweede leerjaar kun je kiezen voor een internationale stage bij een hotel, een stage op een luchthaven, bijvoorbeeld bij Brussels Airport of Schiphol.

Of je kiest voor een vliegstage bij Tui of Transavia.

In het derde leerjaar ga je een half jaar stage lopen op een luchthaven of je gaat vliegen.

Heb je een havo-diploma? Dan kun je instromen in het tweede leerjaar.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier