Senior Lead Engineer
Siemens Mobility
Zoetermeer, Netherlands
2 dagen geleden
source : Experteer

We make real what matters Binnen Mobility werken wij aan innovatieve, hoog technische automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (tunnels, sluizen, bruggen, wegen).

Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst mobiel blijven.

Hierbij kun je denken aan ge ntegreerd verkeersmanagement om de verkeersdoorstroming van de snelweg tot in de parkeergarage te bevorderen.

Of aan verkeersoplossingen voor bediening en besturing van tunnels of aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen.

Het moederbedrijf Siemens Mobility AG heeft de Nederlandse tak aangewezen als Center of Competence for Tunnel and Waterinfrastructure systemsAls lead engineer heb je 3 directe collega’s en daarnaast heb je veelvuldig contact met het projectteam (variërend 5 30 collega’s), je engineer collega’s (afdeling 90+) en de klant.

Je werkt binnen een dynamische afdeling waar afwisselend gewerkt wordt aan het realiseren van technisch hoogwaardige en betrouwbare oplossingen voor onze klanten en innovatieve ontwikkelingen waarin we inspelen op de laatste ontwikkelingen en trends in de internationale Mobiliteits Markt.

What does this role feel like? De projecten waar jij mee te maken krijgt, zijn groot, complex en afwisselend. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals de Renovatie Stuwsemble Nederrijn en Lek en diverse tunnelprojecten zoals momenteel de renovatie van de Koningstunnel in Den Haag of de spoortunnel in Delft.

In het projectteam ben jij verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van de installatie, waarbij jij de kar trekt en bepaalt wat er nodig is om het geheel te realiseren.

Vanaf het begin ben jij bij het project betrokken; van het ontwerp tot en met de oplevering van de installaties. Je brengt het allemaal in kaart met jouw technisch inzicht en inschattingsvermogen.

Dit doe je niet alleen, maar samen met je collega’s. Je functioneert als een helikopter’ om de structuur te bewaken, maar beschikt ook zelf over kennis en ervaring om indien nodig collega’s aan te sturen of bij te springen.

Je bent een professional die de kwaliteit van de technische oplossing bewaakt en ervoor zorgt dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en technieken, zodat je de klanten altijd kan voorzien van de best mogelijke oplossingen.

Je bent een overtuigende gesprekspartner voor alle (in- en externe) stakeholders en je benadert complexe vraagstukken als een uitdaging en stopt pas, wanneer de oplossing is gevonden.

Je wilt het beste uit jezelf én uit onze techniek halen.Siemens staat voor kwaliteit en dat zie je in je werkomgeving en (internationale) relaties terug.

De verwachtingen zijn hoog, maar daar staat wat tegenover : vrijheid en flexibiliteit om je werk in te richten zoals dat bij jou als persoon past.

 • What do you need to make real what matters? Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (op het gebied van Elektrotechniek of vergelijkbaar);
 • Je hebt ruime werkervaring 5-8 jaar in een engineersomgeving;Je hebt ervaring met het ontwerpen en berekenen van energie installaties;
 • Je hebt ervaring met EPLAN engineeringsoftware;Je bent daadkrachtig, proactief, oplosssingsgericht en een goede teamspeler;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.#FutureMakers We have quite a lot to offer, but what’s in it for you?

 • Een marktconform salaris;27 verlofdagen en 13 ADV dagen per jaar;Je werkt op een afdeling die zich focust op de nieuwste technieken;
 • De projecten waar jij mee te maken krijgt, zijn groot, complex en afwisselend;Je maakt deel uit van een internationaal netwerk;
 • Vrijheid en flexibiliteit om je werk in te richten zoals dat bij jou als persoon past (ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden);
 • Een fijne werksfeer met leuke collega’s die graag samenwerken;Je kunt je continue blijven ontwikkelen met ons (internationale) trainings- en opleidingsaanbod.

  We don’t need superheroes, but super minds Wij zoeken jou!Wacht niet langer, druk op de Solliciteer knop, wij willen je graag ontmoeten!Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Minke van Asperen 06-12527599 en voor inhoudelijke vragen met Jacco Noordam 06-13776620Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Organization : Siemens MobilityCompany : Siemens Mobility B.

  V.Experience Level : Experienced ProfessionalJob Type : Full-time

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier