HBO verpleegkundige
Antes
Rotterdam
3 dagen geleden

HBO verpleegkundige - Detox Thuis Wil jij een cruciale rol spelen in de zorg voor onze patiënten en ben jij onze nieuwe collega die Team Detox Thuis naar een volgend niveau brengt?

Voor ons specialistische team Detox Thuis van de Antes locatie Kliniek Rotterdam Alexander zijn wij op zoek naar een HBO Verpleegkundige.

Dit ga je doen Zijn onze patiënten bij jou in goede handen?

Onze patiënten zijn zo divers als Rotterdam zelf. Als verplegende heb je een cruciale rol in de zorg voor hen. Daarnaast zijn we een topklinisch opleidingsziekenhuis.

Dat betekent dat je hier alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Iets voor jou?

Hoe ziet jouw rol eruit?

Team Detox Thuis is een specialistisch team, dat voor een specifieke doelgroep behandeling aan huis aanbiedt. Is er onvoldoende draagkracht om poliklinisch in behandeling te komen en behoort een klinische opname niet tot de mogelijkheden?

Dan kan de patiënt in aanmerking komen voor Detox Thuis.

Middels huisbezoeken bij patiënten wordt er een totaalbeeld van de situatie waarin de patiënt zich bevindt opgesteld. Er wordt bekeken of begeleiding en behandeling in een thuissituatie plaats kan vinden.

Zijn er contra-indicaties dan blijft de patiënt bijvoorbeeld op een wachtlijst voor opname staan. De behandelaar van de patiënt wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de behandeling en waar nodig betrokken, bijvoorbeeld in de vorm van een ZAG gesprek waarbij er een goede taakverdeling op tafel dient te komen.

Naast de detoxificatie van alcohol, die we aanbieden bij de patiënten thuis, bieden we sinds dit jaar ook detoxificatie aan van andere middelen, zoals Oxycodon.

Ook voor andere middelen heeft de detoxificatie thuis vaak de voorkeur boven een opname in de kliniek. Het heeft vooral een positieve invloed op het herstelproces.

Daarnaast zal de druk op de wachtlijsten voor poliklinische en klinische Detox verminderen. Als, om wat voor reden dan ook, de detox thuis niet lukt, is er op de achtergrond altijd een mogelijkheid tot klinische detox op een afdeling in de Kliniek Rotterdam Alexander voor kortdurende of waar nodig een langdurige opname.

Omdat het team, en de zorg die het team biedt nog nieuw en in ontwikkeling zijn, zal je ook regelmatig voorlichting aan andere teams geven over de zorg die team detox thuis te bieden heeft.

Maak jij ons team compleet Dit ben jij Welke ervaring en expertise neem jij mee?

 • hebt een afgeronde opleiding tot HBO verpleegkundige en bent BIG geregistreerd
 • Bent in het bezit van een CGT-W certificaat, of je bent bereid om in de toekomst deze scholing te volgen.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden waardoor je prettig samenwerkt en daarbij goed structuur en regie kan houden als de situatie dat vereist.
 • hebt ruime aantoonbare ervaring in de verslavingszorg
 • bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer
 • denkt vernieuwend en bent creatief in je aanpak en benadering
 • bent bereid te pionieren in de huidige tijd van regeltjes en administratie
 • werkt graag zelfstandig en vindt het geen probleem om soms alleen op pad te gaan
 • weet dat gevoel voor humor, enthousiasme en flexibiliteit onmisbaar zijn
 • bent bereid buiten de vastgestelde werktijden beschikbaar te zijn als de situatie daar om vraagt
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

  Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Wij bieden Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.

  Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

  Het betreft de functie van Behandelaar 1 voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 2.746,- en maximaal € 3.755- (FWG 50) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier