Verpleegkundig Consulent Osteoporose
St. Antonius Ziekenhuis
Utrecht ,NL
9 dagen geleden

Functie-inhoud

Dit doe je voor onze patiënten

Als osteoporoseverpleegkundige ben je steeds weer op zoek naar wat jouw patiënt met osteoporose specifiek nodig heeft. Aan de hand van een uitgebreide persoonlijke vragenlijst krijg je een goed beeld van jouw patiënt, zijn / haar leefstijl en behoefte.

Je hebt een eigen spreekuur waarin je met de patiënt de onderzoeksuitslag bespreekt en uitgebreide voorlichting geeft over ziektebeeld, leefstijl, voeding, beweging en medicatie.

Indien nodig schuift de traumachirurg aan bij jouw consulten. Dit zorgt voor korte lijnen en een laagdrempelig contact. Je hebt een rol bij het opsporen en de screening van hoog-

risico patiënten. Jij zorgt dat de integrale zorgketen rondom de patiënt soepel verloopt. Je onderhoudt hiervoor contact met de 1e lijns zorgverleners en met de betrokken behandelaars in het ziekenhuis, zoals traumachirurgen, orthopeden, internisten, geriaters en de valpreventiepoli.

Je treedt op als vraagbaak en coach voor collega’s waar het de uitvoering van osteoporose zorg betreft. Naast de patiëntenzorg ontwikkel je het osteoporosebeleid en denk je na hoe we onze zorgprocessen continu kunnen verbeteren.

Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied bij en je bent gericht op het bevorderen van deskundigheid. Kortom, een boeiende, zelfstandige baan waarin jij verantwoordelijk bent voor casefinding en begeleiding van onze osteoporose patiënten.

Jij brengt mee

Je bent iemand die zich vastbijt in de boeiende materie rondom osteoporosezorg. Met jouw enthousiasme en grote inlevingsvermogen weet je de veelal oudere patiënten te overtuigen van het belang van therapietrouw en gezonde leefstijl.

Je doet dit tactvol en in alle rust en je helpt hen te relativeren. Je stelt je behulpzaam op en als dat nodig is weet je ook wanneer je soms even moet doorpakken.

Met deze persoonlijke benadering maak jij het verschil. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel evenals nieuwe ideeën om onze zorg steeds weer te verbeteren.

Je voelt je prettig in een solistische functie waarin je zeer zelfstandig kunt werken. Daarnaast ben je ook gericht op samenwerking met andere disciplines omdat je weet dat je sámen het beste resultaat voor onze patiënten kan bereiken.

Zo zorg jij voor kwaliteit van leven!

Om als Verpleegkundige Consulent Osteoporose de beste zorg te verlenen heb je daarnaast :

 • diploma Hbo-Verpleegkunde (of Mbo met Hbo werk- en denkniveau);
 • diploma Osteoporoseverpleegkundige, of de ambitie om deze opleiding te volgen;
 • ruime werkervaring als verpleegkundige (bij voorkeur in chirurgie of interne geneeskunde)
 • werkervaring op een polikliniek (pre).
 • Het St. Antonius Ziekenhuis

  Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties.

  Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Bij ons werk je in een omgeving gericht op innovatie en onderzoek waarbij je gebruik kunt maken van de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur.

  Maar ook in een omgeving waar je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk. Onze ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers halen dagelijks het beste uit zichzelf om onze medische en verpleegkundige zorg en service continu te verbeteren.

  Zo werken wij dagelijks aan onze missie : Samen zorgen voor kwaliteit van leven. En last but not least : onderzoeksbureau TEI heeft het St.

  Antonius in 2018 voor de 11e keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever!

  Jij verdient óók het beste

 • een prettige werksfeer met collega’s die je goed inwerken en voor je klaar staan;
 • direct een vast contract voor 16-24 uur per week. Gelijk zekerheid voor jou!
 • een salaris van minimaal € 2.290,- tot maximaal € 3.421,- bruto per maand (FWG 50 Cao Ziekenhuizen) op basis van een 36-urige werkweek;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness-
 • of bring your own device’’-regeling.

 • ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
 • deelname aan carrièreportaal Sterk in je Werk’zodat je jouw roeping zo lang mogelijk kan vervullen.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier