Obstetrieverpleegkundige Vrouw Moeder Kind-centrum
Máxima MC
Veldhoven, NL
6 uur geleden

Jij zorgt voor

 • Vrouwen met een (ernstig) bedreigde zwangerschap, barende patiënten, kraamvrouwen en pasgeborenen, zowel op de Obstetric Highcare (OHC) als in de kraamsuites.
 • Je zorgt ook voor gynaecologische patiënten.

 • De beoordeling van de zorgvraag van de patiënt middels triage, anamnese en onderzoek. Hierdoor draag je bij aan de eerste opvang en zorg van zwangere en barende patiënten.
 • De logistieke coördinatie op de afdeling (tijdens de diensten die je als zorg coördinator werkt).
 • Verbeteringen in het VMK-centrum, je neemt bijvoorbeeld deel aan werkgroepen, zoals bijvoorbeeld de family-centered care of de borstvoedingswerkgroep, bestaande uit teamleden uit het gehele VMK-centrum.
 • Je komt in het werk als obstetrieverpleegkundige ook voor ethische dilemma’s te staan. Een stukje uit de dag van een obstetrieverpleegkundige op de OHC in een derdelijns centrum :

  Na de overdracht van je collega van de nachtdienst begint je dienst. Je geeft zorg aan patiënten die opgenomen liggen met een bedreigde zwangerschap.

  Je krijgt te horen dat er een ante partum overplaatsing (APO) wordt aangeboden uit Rotterdam, schakelt met de Kraamsuites en kijkt naar de bedbezetting.

  Na overleg met de arts wordt besloten dat mevrouw aangenomen kan worden. Ondertussen breng je de partuskamer in gereedheid.

  De gynaecoloog schakelt met de neonatoloog, zodat deze op de hoogte is van de situatie. De patiënte is 24+1 weken zwanger en dus vindt er een counselingsgesprek plaats over of er een actief beleid zal volgen.

  De patiënte arriveert op de OHC en lijkt rustig te zijn geworden op de medicatie. Na in speculo te hebben gekeken, zien we een uitpuilende vochtblaas en 3cm ontsluiting.

  De patiënte en haar partner zijn overdonderd door de situatie en er volgt een gesprek met de neonatoloog. De prognose ziet er niet rooskleurig uit.

  De Celestone is nog niet ingewerkt en de ouders moeten gaan beslissen of ze een actief beleid willen voor hun kind.

  Dit doe je samen met

  Een enthousiast team van (obstetrie)verpleegkundigen, artsen, verloskundigen, secretaresses en nog veel meer collega’s uit het hele Vrouw Moeder Kind-centrum.

  Per jaar doen we samen ongeveer 2500 bevallingen. Al onze zorgprofessionals op het gebied van kindergeneeskunde en gynaecologie / verloskunde werken hier onder één dak volgens de principes van family centered care’ (FCC).

  Als derdelijns centrum hebben wij een regionale opvangfunctie op de OHC. Onze medewerkers zorgen met passie voor moeder en kind.

  De Obstetric High Care (OHC) en de Kraamsuites zijn twee van de vijf klinische afdelingen binnen het VMK-centrum. Zij werken nauw samen.

  Als obstetrieverpleegkundige werk je dan ook op beide afdelingen. Op de OHC hebben we in totaal 15 bedden, waarvan 12 voor Obstetric Highcare patiënten.

  We hebben 16 kraamsuites waar we volgens het Single Room Maternity Care (SRMC) principe werken.

  In dit filmpje zie je alvast een paar van de collega's :

  Bekijk onze campagnepagina voor de langere film, meer verhalen en extra informatie over het werken op de kraamsuites en de OHC.

  Dit past bij je als

 • Je een BIG-geregistreerd obstetrieverpleegkundige bent met minimaal een jaar ervaring met klinische verloskunde.
 • Je flexibel bent en in staat bent te anticiperen op veranderende omstandigheden. Daarnaast ben je bereid om (gedeeltelijk) breder inzetbaar te zijn vanuit de FCC-visie op andere VMK- afdelingen.
 • Je rustig blijft in acute situaties.
 • Je klantgericht bent; je handelt vanuit de patiënt en respecteert diens wensen.
 • Samenwerken jou goed af gaat. Zowel binnen het team, met overige VMK-afdelingen, met overige MMC-afdelingen als in contacten met andere zorgverleners draag je op een constructieve manier bij aan het gezamenlijk resultaat.
 • Elkaar aanspreken hoort daar ook bij.

 • Je aandacht hebt voor zelfontwikkeling en zelfontplooiing. Je kent je eigen krachten en zwakheden en bent in staat hier actief mee aan de slag te gaan.
 • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied vrouw, moeder en kind en je breidt je kennis en vaardigheden continu verder uit.

  Je kiest voor Máxima MC omdat

 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 50 (maximaal € 3774,00 bruto per maand op fulltime basis).
 • We diverse workshops aanbieden voor onze medewerkers op gebied van gezondheid, denk aan yoga lessen, bootcamps, stoelmassages, mindfulness etc.
 • Je via onze uitgebreide MKA regeling voor bruto geld een fiets, een tablet, telefoon of je sportabonnement kunt aanschaffen.
 • Lees meer over MMC

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier