Business Manager IT
ALTEN Group
Rotterdam
1 dag geleden

The function

For this role we are looking for a (native) Dutch speaker

Jij hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan binnen de IT dienstverlening en bent toe aan jouw volgende stap waarbij je de ruimte kruigt om jouw ondernemerschap en initiatieven uit te dragen.

Als Business Manager IT bij ALTEN Nederland breng jij jouw operationele management skills, commerciële vaardigheden en people management skills samen in één functie.

Je speelt actief in op de marktontwikkeling en weet de eisen van de klant te vertalen in passende technische oplossingen.

Wat ga je doen als Business Manager IT binnen ALTEN Nederland?

Als Business Manager ben je werkzaam binnen onze business unit IT, waarbij het draait om Software Quality Services, Data & Analytics en Software & Cloud Engineering.

Je bent hierbij het beste te beschrijven als een ondernemer, waarbij jij de schakel bent tussen onze klanten en consultants, met kennis als core business.

Je bent de baas over je eigen agenda, waarbij techniek, sales, recruitment en people management centraal staan.

Jouw doel is om een uitdagende klantportfolio te ontwikkelen zodat jij jouw team met hoogopgeleide consultants kunt inzetten op de meest uitdagende projecten.

Dit doe je door nieuwe contacten met klanten aan te gaan en bestaande relaties te beheren. Je vindt het uitdagend om de vraag van een klant te verhelderen en helpt als solution seller mee om deze te formuleren.

Op het gebied van IT dienstverlening, ben jij dan ook een volwaardig gesprekspartner op inhoudelijk niveau.

Om de projecten te kunnen realiseren focus jij je als Business Manager op de begeleiding van jouw team van 15 tot 20 hoogopgeleide technische consultants die de projecten uitvoeren.

Ook ben je in samenwerking met een recruiter nauw betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s in jouw team.

Jij weet uiteindelijk als geen ander dat het boeien en binden van consultants erg belangrijk is. Daarnaast ben je bij de uitvoering van complete projecten (samen met de technisch manager) verantwoordelijk voor de voortgang, recources, financiën en planning van projecten.

Je kunt als Business Manager dus jouw ondernemersdrang kwijt in een rol waarin alle aspecten van het ondernemerschap aanwezig zijn, namelijk : commercie, people- en projectmanagement.

Taken en verantwoordelijkheden :

Als Business Manager IT ben jij onder andere verantwoordelijk voor :

 • Actief inspelen op marktontwikkelingen;
 • Aanboren van nieuwe klantencontacten en het beheren van bestaande relaties;
 • Bezoeken van klanten;
 • Begeleiden en coachen van een team van 15-20 hoogopgeleide consultants;
 • Coördineren van diverse projecten binnen de business unit IT, waarbij het draait om Test Engineering, Business Intelligence & Analytics en Digital Enterprise.
 • Jouw profiel :

  Om te kunnen reageren op de vacature Business Manager IT voldoe je aan de volgende eisen :

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo opleiding met een technische of bedrijfskundige component;
 • Je hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan in een commerciële en / of coachende functie binnen een technische omgeving, of , je hebt twee tot vijf jaar ervaring opgedaan in een technische rol binnen de techniek en hebt ervaring met coachende of coördinerende verantwoordelijkheden;
 • Je hebt kennis van de wereld van IT;
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers jij uitstekend in woord en geschrift.
 • ALTEN offers

  Ondanks dat we een wereldwijde speler zijn kenmerkt Alten zich door een platte en informele organisatiecultuur. De interne cultuur kan het beste worden omgeschreven als een sociale en open cultuur waarbij sprake is van korte communicatielijnen.

  We hechten veel waarde aan het ervoor zorgen dat mensen zich maximaal kunnen ontwikkelen en vooral met plezier naar hun werk gaan.

  Je krijgt veel vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheden en eigen initiatief wordt binnen onze organisatie gewaardeerd.

  Interesse?

  Lijkt het je wat om met plezier naar je werk te gaan en veel vrijheid te hebben om je doelen te behalen? Solliciteer dan via de onderstaande button of stuur jouw CV naar vera.iliicheva alten.nl

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier