Adviseur Planologie
sweco
Alkmaar, NL
5 dagen geleden

Functieomschrijving

Sweco werkt aan de steden en samenlevingen van de toekomst. Planologie is een onmisbare schakel om het toekomstgericht gedachtegoed van Sweco samen met onze klanten te vertalen en te verankeren in de benodigde ruimtelijke procedures.

Dit doen we via een multidisciplinaire werkwijze waarbij de diensten van Sweco worden ingezet om plannen haalbaar en maakbaar te krijgen.

Dit betreft plannen zoals binnenstedelijke gebiedstransformaties, woningbouwopgaven en inpassingsplannen voor wegen, windparken en dijkversterkingen.

Sweco is onderscheidend in het werken met multidisciplinaire teams per regio om dicht bij onze klanten te kunnen zijn en de gebiedspecifieke opgave als geen ander te begrijpen.

Voor ons team Gebiedsadvies in Alkmaar en Amsterdam zoeken wij een planoloog met enkele jaren werkervaring. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan uitdagende projecten.

Een belangrijke focus van onze zijn de opgaven in de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Voorbeelden van projecten in de MRA waar wij betrokken zijn, zijn Urban Interactive District (Amsterdam Zuid Oost), het herstel van de kademuren in Amsterdam en de herontwikkeling van de Bijlmerbajes.

Belangrijk om te weten is dat we binnen Sweco een landelijke vakgroep Planologie hebben. Deze groep bestaat uit gedreven planologen en juristen die samen werken aan aansprekende de projecten en de introductie van de Omgevingswet.

Op basis van jouw kennis en kunde zorg jij binnen onze projectteams voor het optimale planologische proces toegespitst op de wensen van de klant.

Dit doe je altijd met een open en nieuwsgierige houding richting collega’s en opdrachtgevers en in samenwerking met je collega’s.

Een mooie kans voor een RO-professional met ambitie en visie!

In deze uitdagende functie begeleid je onze opdrachtgevers en je collega’s door middel van :

 • het uitvoeren en begeleiden van planologische haalbaarheidsstudies en quickscans van plannen in de initiatieffase;
 • opstellen van ruimtelijke plannen (inpassingsplannen, bestemmingsplannen, uitwerkingsplannen en omgevingsplannen)
 • planologisch vertalen van nieuwe ontwikkelingen zoals de Omgevingswet, klimaatadaptatie en energietransitie;
 • strategisch advisering over de inzet van het juridisch-planologisch instrumentarium;
 • coördineren en aansturen van milieu- en omgevingsonderzoeken (zoals akoestiek en milieuaspecten);
 • afstemming met bevoegde instanties (zoals overheden en omgevingsdiensten).
 • Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde juridische of planologische opleiding op academisch niveau;
 • Je hebt minstens 1 tot 3 jaar ervaring met het opstellen en begeleiden van RO-procedures;
 • Je hebt kennis van de Wet ruimtelijke ordening en ook de aanverwante milieu wet- en regelgeving (zoals Wet geluidhinder, Wet natuurbescherming, Provinciale Ruimtelijke Verordening Noord-Holland);
 • Je bent bevlogen over je vakgebied en weet de relevante ontwikkelingen in het vakgebied waaronder jurisprudentie en de naderende Omgevingswet, direct te vertalen in je advisering;
 • Je ziet kansen in de markt en hebt commerciële affiniteit;
 • Je bent klant- en kwaliteitsgericht.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier