Ontwerper Railinfrastructuur
Sweco
De Bilt, NL
1 dag geleden

Functieomschrijving

Om het werkaanbod en de groeiambitie van Sweco Rail te realiseren zijn we op zoek naar de beste mensen in de markt. Momenteel ben ik op zoek naar een ervaren ontwerper railspoorinfrastructuur en kom ik graag in contact komen met ambitieuze professionals die aan de slag willen bij het grootste ingenieursbureau van Europa.

Ik maak graag kennis met je!

Michiel Blaauboer Teammanager Baan & Civiel

Als ontwerper railinfrastructuur ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig realiseren van opdrachten van initiatie tot realisatie.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van alignementontwerpen, voor zowel heavy- als lightrail (Randstadrail, metro en tram).

 • Om dit ontwerpwerk efficiënt en juist te realiseren werk je nauw samen met collega’s van andere disciplines, zoals railverkeerstechniek;
 • treinbeveiliging;, tractie- en energie;, bovenleiding en kabels en leidingen. Op basis van de verschillende opdrachten met onderliggende scopegebieden, regelgeving, ontwerpvoorschriften en klanteneisen en / of -wensen leidt dit tot integraal systeem ontwerp.

  Hiervoor werk je o.a. met Bentley Rail Track en Openrail.

  Je beschikt over een multidisciplinaire visie met betrekking tot het ontwerpwerk en onderhoudt daarbij graag contacten met andere (vak)disciplines.

  Je bent vakmatig geïnteresseerd; proactief en vindingrijk. Je kan opdrachten en bijkomende vragen vanuit de opdrachtgevers prima interpreteren en regels, normen en voorschriften toepassen.

  De afdeling Rail, team Baan & Civiel werkt nationaal en internationaal aan inspirerende projecten. Zo zijn we momenteel betrokken bij de engineering van de aanleg van een 2e tramlijn in Bergen (Noorwegen), Programma Hoogfrequent Spoor Amsterdam Sloterdijk, emplacement Eindhoven en diverse projecten op de Havenspoorlijn zoals emplacement Waalhaven.

  Wij zoeken

 • Je hebt een technische opleiding afgerond op minimaal HBO- niveau;
 • Ervaring met AutoCad, Microstation & Bentley Rail Track is een vereiste, ervaring met Openrail is een pre;
 • Je hebt kennis en ervaring met het opstellen van legplannen voor heavy rail, kennis en ervaring met het opstellen van legplannen voor light rail is een pré;
 • Je hebt ervaring met SE-systematiek, ontwerpnotities t / m bestekken en / of D&C-contactvormen;
 • Kennis en ervaring met het opstellen van alignementen voor heavy rail en light rail is een pré;
 • Je bent proactief, communicatief en sociaal vaardig en beschikt over een commerciële instelling;
 • Je kan zowel in teamverband als zelfstandig goed functioneren;
 • Je bent doortastend, resultaat-, kwaliteit- en klantgericht en weet je werk goed te organiseren, plannen en te structureren.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier