Reservist Regionaal Militair Operationeel Adviseur 13LTB
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Oirschot
7 uur geleden

Ben jij dat planning- en organisatiewonder dat tijdens crisissituaties gemakkelijk het hoofd koel houdt?.... En stel je jouw vaardigheden graag als parttime militair in dienst van de vaderlandse openbare orde en veiligheid?

Dan is de baan als Regionaal Militair Operationeel Adviseur (RMOA) geknipt voor jou! De RMOA is de Defensie vertegenwoordiger voor een specifieke veiligheidsregio en de civiele partners daarbinnen (onder andere gemeentes, politie, brandweer en GHOR).

Binnen elke veiligheidsregio zijn een beroepsmilitair RMOA en enkele reservisten werkzaam. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de sectie Nationale Operaties (sectie NatOps) van 13de Lichte Brigade.

De commandant van deze brigade rapporteert aan de Commandant Landstrijdkrachten. De sectie Natops plant, coördineert en voert voor een aantal veiligheidsregio’s Militaire Steunverlenings- en Bijstandsoperaties (MS & MB) uit en is tevens verantwoordelijk voor de afwikkeling hiervan.

Daarnaast behoort het eventueel inrichten en draaiend houden van een Militair Actiecentrum (MAC) en het trainen van het personeel tot het takenpakket van de sectie.

Evenals het plannen en houden van oefeningen en trainingen om kennis en vaardigheden op peil te houden. De sectie NatOps bestaat uit een sectiehoofd, een plaatsvervangend hoofd, een bureau Operatiën, een bureau Planning & Control, de Regionaal Militair Beleidsadviseurs (RMBA’s) en de RMOA’s.

Naast het beroepsbestand bestaat de sectie uit een groot aantal reservisten die optreden als RMBA, RMOA of deel uitmaken van de dienstploegen van het MAC.

Dit ga je doen

Als RMOA houdt je je binnen de veiligheidsregio bezig met het voorbereiden en coördineren van militaire bijstand. Je maakt permanent deel uit van de civiele crisismanagementorganisatie en hebt een voorbereidende, coördinerende en uitvoerende rol bij militaire bijstand & militaire steunverleningen aan civiele partners.

Zo adviseer je de civiele crisismanagementorganisatie over het proces en de inhoud van MB & MS aanvragen.

Ook draag je bij aan de organisatie van multidisciplinaire oefeningen en het opstellen van het militaire meerjarenoefenplan en het jaarplan Nationale Operaties voor jouw regio.

Daarnaast adviseer en ondersteun je als lid van het Regionaal Operationeel Team (ROT) de crisismanagementorganisatie door aan de totstandkoming van de regionale crisisplannen bij te dragen.

Je onderhoudt daarvoor contacten binnen het crisis management netwerk. Je bent dus uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van de Defensieorganisatie en kunt deze naadloos overbrengen op de civiele partners.

Hier ga je werken

Er zijn een vacatures in de veilgheids regio's van Zeeland, Brabant en Limburg. De werkzaamheden worden voor een groot deel in de veiligheidsregio verricht.

HBO, WO

Je bent tussen de 17 jaar en 11 maanden en 59 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Naar trainingsschema

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier