Performance Test Engineer
Topicus
Gouda, NL
5 dagen geleden

Jouw werkzaamheden als Performance Test Engineer

Je werkt bij ons in een Agile-omgeving waarbij je meedraait met het team en gedurende het gehele proces werkt aan de kwaliteit van Europort+.

Als Performance Engineer heb je weinig aansturing nodig, want bepaald zelf waar de prioriteiten zouden moeten liggen op het gebied van kwaliteit.

Het team als geheel is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de applicatie. Jouw rol daarin is essentieel; niet alleen in het bedenken en uitvoeren van de performance testen, maar ook in het creëren en in stand houden van een kwaliteitsgedreven mindset binnen de Scrum-teams.

Je ben verantwoordelijk voor het beoordelen van de performance van de software en zoekt samen met je team naar oplossingen om wijzigingen en fixes zo vroeg en zo klein mogelijk te kunnen testen.

Je voert de performance test scenarios uit en rapporteert over de risicos en resultaten. Daarnaast automatiseer je de testen met de beschikbare tooling (JMeter), onderhoud je de huidige performance test set en voer je verbeteringen door waar nodig.

Je houdt je teamleden en testers vanuit de andere EuroPort+ teams in de loop en betrekt de juiste mensen bij overkoepelende testactiviteiten.

Kennisdeling staat bij ons hoog in het vaandel. Sparren met testcollegas van andere teams hoort daarbij. Samen met andere enthousiastelingen denken jullie na over de kwaliteitsborging van onze software, deel je ervaringen en leer je op een informele manier van elkaar.

Vereiste ervaring en skills als Performance Test Engineer

Wat testen is hoeven we je niet uit te leggen. Je bent nieuwsgierig en wilt er graag nog veel meer over leren. Je hebt veel eigen ideeën en deinst er niet voor terug om deze te delen.

Daarnaast ben je een echte teamplayer, pragmatisch ingesteld, communicatief vaardig en kun je doortastend handelen.

Jouw ambitie en een leergierige instelling zijn voor ons het allerbelangrijkst. Maar, om succesvol te kunnen zijn is een goede basis natuurlijk wel belangrijk.

Daarom vinden wij het belangrijk dat je kennis en ervaring hebt met : Testmethodieken zoals TMap en / of ISTQBWebservices (SOAP & REST)Databases / SQLUnixAffiniteit met CI / CD (Continuous Integration Continuous Delivery)Tools als : ReadyAPI, Jira, Git, JMeter, Jenkins

Jouw ontwikkeling bij Topicus Pension & Wealth

Bij Topicus houden we er niet van om mensen in een hokje te plaatsen waar ze maar één ding mogen doen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto.

Daarom kun je binnen Topicus ook andere ambities waarmaken. Wellicht zie jij jezelf over een tijdje in een leidinggevende rol.

Wil je met jouw skills ook impact maken binnen andere divisies, zoals Zorg of Overheid, of wil je jouw kennis overdragen op mede-Topicanen of studenten?

Na het onboarding-traject - waardoor je de organisatie van binnen en buiten leert kennen - plan je daarom al snel een eerste gesprek met jouw talentbegeleider om te bespreken wat jouw toekomstplannen zijn en wat ervoor nodig is om daar te komen.

Wat kun je van Topicus Pension & Wealth verwachten?

Topicus groeit ieder jaar en toch blijven we flexibel en vooral persoonlijk. Dat is ook één van de redenen dat Topicanen actief meepraten over de toekomst en inrichting van onze organisatie.

Bij ons word je omringd door gelijkgestemden. Daardoor ga jij iedere dag met plezier naar je werk en behaal je goede resultaten.

Verder bieden we je aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hieronder de unieke job benefits.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier