Productmanager Information- & Cybersecurity
Kiwa
Nieuwegein
5 dagen geleden

Beginnen jouw handen te jeuken bij vraagstukken omtrent : datalekken, cybersecurity, ransomeware, hackaanvallen en AVG? Wil jij je dagelijks bezig houden met innovatieve en veilige oplossingen op het gebied van IT en informatiebeveiliging?

Ben jij de overtuigende gesprekspartner voor klanten en collega’s. Word dan productmanager information- & cybersecurity bij het Expert Center van Kiwa Nederland !

Functieomschrijving

Als productmanager information- & cybersecurity bij het Expert Center van Kiwa ben je dagelijks bezig met het ontwikkelen, uitbreiden en onderhouden van het productaanbod / certificeringsoplossingen op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity.

Hierbij kun je denken aan het leveren van producten en diensten rondom het creëren van bewustwording, training en certificatie.

In deze veelzijdige rol leg jij de verbinding tussen de ontwikkelingen in de markt en de producten en diensten die Kiwa aanbiedt.

Jij bent hét aanspreekpunt voor onze toezichthouders, klanten en collega’s. Het is jouw missie om duidelijkheid te creëren op het gebied van informatiebeveiliging & cybersecurity.

Als productmanager / schememanager ben je verantwoordelijk voor het voldoen aan de normen, wetgeving en eisen (van o.a. de Raad van Accreditatie) en weet je evenwicht te vinden tussen de regels en commerciële mogelijkheden voor onze klanten.

Jij houdt zicht op de klant- en marktontwikkelingen binnen het vakgebied, gaat in gesprek met (nieuwe) opdrachtgevers, potentiële strategische partners, kennisinstellingen, belangenorganisaties en overheden in het binnen- en buitenland.

Daarnaast blijf je zelf op de hoogte van de operationele uitvoering en toepassing van onze producten door het zelf uitvoeren van audits (circa 30% van de werkzaamheden) op het gebied van cybersecurity (o.

a. ISO 9001, ISO 27001 etc.) en je geeft functioneel leiding aan een team van auditoren en houdt toezicht op de geleverde kwaliteit.

Je dagelijks werk bestaat o.a. uit de volgende onderdelen :

 • Het ontwikkelen en onderhouden van certificatieproducten binnen ICT / informatiebeveiliging (ISO 27001, NEN-7510, AVG / GDPR);
 • Het aanvragen en behouden van nieuwe producten en accreditaties;
 • Je vertegenwoordigt het Expert Center in diverse overleggen en geeft presentaties over de inhoud van producten en de werkwijze van Kiwa;
 • Je werkt samen met o.a. de afdelingen : sales, marketing, planning en andere afdelingen binnen Kiwa;
 • Je bent actief in verschillende sectoren (o.a. gezondheidszorg, bouw & installatie, energy, mobility, beveiliging en brandveiligheid) op het gebied van IOT en je werkt nauw samen met andere productmanagers.
 • Wat verwachten wij van jou in de functie van Productmanager Information- & Cybersecurity?

  Als productmanager bij Kiwa heb je een passie voor informatiebeveiliging en cybersecurity. Jij bent ondernemend, hebt leidinggevende capaciteiten en kan anderen (collega’s of klanten) inspireren, motiveren maar vooral activeren.

  Als volwaardige gesprekspartner red jij je communicatief uitstekend op verschillende niveaus met diverse stakeholders en ben je niet bang om gevraagd en ongevraagd je mening te geven (waarbij de kwaliteit en klantbeleving voorop staat).

  Daarnaast houdt je ervan om een afwisselende en drukke agenda te hebben, stel je duidelijke prioriteiten en vind je het leuk vind om regels uit te zoeken en toe te passen.

  Uiteraard staat integriteit bij jou hoog in het vaandel, aangezien je in deze rol veel zult werken met vertrouwelijke informatie.

  Je neemt initiatief, denkt in oplossingen, weet resultaten neer te zetten en anticipeert op ontwikkelingen die jouw vakgebied raken.

  Beschik jij over het volgende profiel?

 • Hbo- werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van crisis & security management, criminologie, security studies, integrale veiligheidskunde, business IT & management, IT- recht of vergelijkbaar;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring in de omgeving van cybersecurity;
 • Ervaring met en kennis van informatiebeveiliging en certificeringsstandaarden;
 • Kennis van het audit proces is een pré;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar.
 • Ben je geïnteresseerd en is de functie van Productmanager Information- & Cybersecurity iets voor jou? Aarzel dan niet en klik op de rode sollicitatiebutton om te solliciteren bij Kiwa.

  Wat zetten wij daar tegenover?

  Een uitdagende en afwisselende baan met flexibele werktijden (waarbij wordt gestuurd op resultaat), goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en aandacht voor jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

  Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Dat zie je direct terug in de aandacht die wij onze mensen geven en daarom belonen met een goed salaris (passend bij opgedane kennis en werkervaring), een jaar contract met uitzicht op een vast dienstverband, 27 verlofdagen, 10 Atv-dagen, 8% vakantiegeld, een uitstekende pensioenregeling en een variabele beloning.

  Waar ga je werken?

  In deze functie kom je te werken binnen de divisie Management Systems van Kiwa Nederland B.V. met als standplaats Nieuwgein.

  Je gaat deel uitmaken van een deskundig en gedreven team waar een collegiale en informele werksfeer en teamwork voorop staat.

  Binnen deze rol leg je verantwoording af aan de manager van het Expert Center en werk je nauw samen met de manager van de kwaliteits-afdeling (Operational Support System Certification).

  Waarom werken bij Kiwa?

  Kiwa is internationaal een toonaangevende partij : op het gebied van inspectie, certificering, testen, technologische advisering en training bepalen we mede de norm.

  Omdat wij continu inspelen op veranderingen in de markt en (internationaal) groeien, werk je binnen een organisatie die heel dynamisch is en waar je alle ruimte hebt om steeds alles uit jezelf te halen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier