Gedragswetenschapper - 16/32 uur
Horizon Jeugdzorg
Rotterdam, NL
1 minuut geleden

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele gedragswetenschapper die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team?

Dan bieden wij jou de geweldige functie van gedragswetenschapper op onze locatie Bergse Bos in Rotterdam.

Wat ga je doen

Je formuleert het individuele perspectiefplan van de jongeren die bij ons verblijven, waarbij je uitvoering geeft aan zowel groeps- als individuele therapieën.

Je verricht gedragsobservatie en diagnostisch onderzoek in het kader van de behandeling. Je stemt de voortgang in de behandeling van individuele jongeren, knelpunten in de uitvoering van de behandeling en het neerzetten van een behandelklimaat af met de afdelingscoördinator.

Naast actieve deelname aan intern overleg onderhoud je contacten met plaatsende instanties, ouders / verzorgers, psychiater en vooral ook ketenpartners.

Ook draag je bij aan de professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers, onder meer door casuïstiekbespreking, het organiseren en begeleiden van themabijeenkomsten, het toelichten en uitleggen van perspectiefplannen en de methodische uitgangspunten.

Je levert een inhoudelijke bijdrage aan het sector- en het afdelingsjaarplan met betrekking tot je vakgebied.

Bergse Bos te Rotterdam

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar.

Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid. Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen.

Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding.

Op Bergse Bos zijn open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen.Bij Gezin Totaal bieden we hulp aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

De gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn vastgelopen en vaak is er sprake van probleemgedrag bij de jeugdige(n).

Dit probleemgedrag zorgt voor de uiteindelijke aanmelding bij Gezin Totaal, maar de hulp richt zich op het volledige gezin.

Gezin Totaal is een traject op maat.Vanaf 1 augustus wordt locatie Bergse Bos verder uitgebreid. Er komt hier een kleinschalige woon- en behandelvoorziening bij voor jongeren in het gesloten kader van 16-18 jaar bij.

De voorziening noemen wij de Studio's.

Wat vragen wij van jou

 • Je bent in het bezit van een diploma op Academisch niveau (Orthopedagogiek of vergelijkbaar);
 • Wanneer je in het bezit bent van een diagnostiek aantekening is dat een pre;
 • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met onze doelgroep;
 • Je bent initiatiefrijk, vraag- en resultaatgericht, beschikt over uitvoeringsdiscipline en neemt stelling in;
 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en bent in staat om door gerichte vragen (maar ook het aangeven van grenzen) de zorgvraag helder te krijgen zonder dat de jeugdige en zijn netwerk daarmee de eigen verantwoordelijkheid verliest.
 • Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

  Wat bieden wij jou

 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie Gedragswetenschapper is ingedeeld in schaal 11 (min. €3240,13 max. €4896,26 o.
 • b.v. een 36-urige werkweek);
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.
 • b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier