senior Project Manager
YACHT
IJmuiden, NL
11 dagen geleden

Over de functie

Voor de komende jaren heeft Tata Steel ambitieuze doelen en om deze te realiseren hebben zij goede en ervaren Projectmanagers nodig.

Als Senior Projectmanager Techniek bij Tata Steel ben je eindverantwoordelijk voor en begeleid je zelfstandig meerdere grote en / of complexe multidisciplinaire investeringsprojecten (CAPEX) met een technische inslag in onze fabrieken in IJmuiden.

Jouw primaire focus ligt op het managen van de complete complexe projecten van begin- tot eindfase. Tijdens dit proces bewaak je het projectbudget, de milestone planning en de overeengekomen specificaties.

Jij toetst de haalbaarheid van het project voortdurend aan heldere business cases. Je bent in staat om jouw projecten te overzien en er boven te staan, doch zoekt wel een oplossing voor de problemen.

Je duikt echter niet zelf in de (technische) details, dat laat je over aan de specialisten. Als Projectmanager weet je in de stuurgroep de verschillende belangen goed te vertegenwoordigen en jouw plannen duidelijk te maken.

Om jouw ideeën over de bühne te krijgen bezit je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels.

Daarnaast ben je in het bezit van goede organisatorische eigenschappen en kun jij de verschillende stakeholders goed managen.

Je zit vanaf het begin af aan dicht (letterlijk en figuurlijk) bij je project en kunt dit dan ook van dichtbij managen. Als Senior Projectmanager heb je meerdere complexe projecten onder je hoede, dus je moet goed prioriteiten kunnen stellen.

Verder coach je de minder ervaren teamleden, zodat zij zich ook verder kunnen ontwikkelen in hun vakgebied.

Functie-eisen

Om de verschillende projecten optimaal te kunnen managen heb je vanzelfsprekend een sterke en aantoonbare affiniteit met techniek. Daarnaast heb je :

 • minimaal een afgeronde opleiding op HBO / WO niveau in een technische discipline, bij voorkeur richting Werktuigbouw of Elektrotechniek
 • minimaal 10 jaar ervaring als projectmanager van grote (vanaf 10 miljoen) multidisciplinaire projecten in een industriële omgeving
 • ervaring met het managen van CAPEX projecten vanaf de idee fase waarin de scope nog gedefinieerd en gemotiveerd moet worden
 • de capaciteit om effectief te manoeuvreren binnen de verschillende kennis- en ervaringsniveaus van de medewerkers met wie je werkt
 • excellente stakeholdermanagementvaardigheden en ben je een stevige gesprekspartner
 • een sterk probleemoplossend en analytisch vermogen en de capaciteit om zaken te kunnen structureren
 • kennis van Prince II is een pre goede mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels
 • Arbeidsvoorwaarden

  Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Hester van der Star op 06-22973260 of hester.van.der.star yacht.nl

  Bedrijfsinformatie

  In deze functie werk je binnen Projects & Technical Consultancy (PTC), het interne ingenieursbureau van Tata Steel. De ruim 300 projectleiders, engineers en technisch specialisten van ons ingenieursbureau leveren projectmanagement en diensten op basis van specifieke proces installatie en vaktechnische kennis.

  Wij leveren onze diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van productie-installaties van Tata Steel in IJmuiden.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier