Junior Production Engineer
JACOBS DOUWE EGBERTS
Utrecht, UT, NL
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Als Junior Production Engineer ben je de motor achter verbeteringen in de Koffiebranderij Utrecht (KBU). Wanneer jijzelf een goed uitgedacht idee hebt waardoor het rendement van de branderij en de molens kan profiteren, dagen we je uit dit ten uitvoer te brengen! Je bent verantwoordelijk voor de performance van de Branderij en gaat zelfstandig aan de slag met projecten op het gebied van Roasting losses in samenwerking met R&D.

Een technologische uitdaging met veel verschillende invalshoeken.

Je werkzaamheden als Junior Production Engineer bestaan onder andere uit :

 • Je leidt verbeterprojecten ten aanzien van de performance van de branders en molens;
 • In de Koffiebranderij ben je regelmatig te vinden om verbeteringen op te halen, te initieren en door te voeren, maar ook om ad-hoc problemen op te lossen;
 • Je maakt gebruik van methodieken binnen Lean Manufacturing en SixSigma;
 • Je neemt deel in investeringsprojecten;
 • Je ondersteunt en coacht je collega’s op de productievloer waar nodig.
 • Waar kom je te werken?

  Als Production Engineer werk je op de bereiding afdeling in de Koffiebranderij Utrecht (KBU), daar waar de koffie gebrand wordt.

  Je team bestaat uit 3 Production Engineers en je rapporteert aan de Production Manager. De KBU is verantwoordelijk voor het produceren van de grootste koffieproducten voor voornamelijk West-Europa.

  Jaarlijks maken we meer dan 4 miljard koffiepads én ruim 100 miljoen pakken filterkoffie. Deze grootste prestatie wordt door ruim 200 medewerkers gerealiseerd, iets waar we trots op zijn maar ook elke dag proberen te verbeteren.

  Functie-eisen

  Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld.

  Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven.

  En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

  Voor de positie van Junior Production Engineer, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring :

 • Je hebt WO-diploma in de technische richting zoals Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie of Technische Bedrijfskunde;
 • Je hebt 0 - 3 jaar ervaring, ervaring in de procestechnologie en / of de FMCG-sector is een pre;
 • Heb je ervaring met Autocad (of andere 3D-tekenprogramma's) en ben je in staat P&ID's te analyseren? Dat is een pré!
 • Door je analytisch vermogen ben je in staat verbeteringen te signaleren. Je bent daarbij in staat deze verbeteringen samen met je collega Engineers of Operators uit te werken en te implementeren;
 • Je weet zowel het management als de productievloer te enthousiasmeren over je ideeën;
 • Je bent analytisch en bent bekend met Lean SixSigma.
 • Aanvullende informatie

  Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar.

  Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is overal ter wereld.

  Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder :

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.
 • DIVERSITY STATEMENT : Samen zijn we JDE!

  Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen.

  Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

  Enthousiast? Reageer nu!

  Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Pieter Halbertsma, Production Manager, en Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist.

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Pieter, bereikbaar op +31 615880687. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

  Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

  JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland.

  Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken.

  Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

  Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller.

  Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven.

  Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier