Senior adviseur openbaar vervoer
ARCADIS Belgium nv
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
2 dagen geleden

Previous job Next job JOB DESCRIPTION Jij adviseert binnen openbaar vervoersprojecten, waarbij je ook meewerkt aan offertes om deze projecten binnen te halen.

Wat ga je doen?

Voor onze adviesgroep zoeken we een senior adviseur openbaar vervoer, die het leuk en uitdagend vindt een klantnetwerk te onderhouden, aan offertes mee te werken en binnen deze projecten te adviseren.

Iemand waarop we kunnen bouwen en die het leuk vindt om junioren en medioren uit het team te coachen en te inspireren.

Bart Ebbink Hoofd Adviesgroep

De adviesgroep Integrale Plannen van de Business Area Mobility voert multidisciplinaire projecten uit op het gebied van weg- en spoorinfrastructuur en mobiliteit.

Onze werkzaamheden bevinden zich meestal in de beginfase van deze projecten, zoals haalbaarheidsstudies, quickscans, verkenningen en planstudies.

Projecten waarmee wij ons nu of recent hebben beziggehouden :

 • Koningscorridor : we onderzoeken voor de gemeente Den Haag een verbetering van het bestaande tramnetwerk met een hoogwaardige lightrailverbinding tussen Scheveningen, Madurodam, Den Haag CS, Zoetermeer en Delft.
 • Deze zogeheten Koningscorridor moet in 2040 rijden.

 • HOV Utrecht Zeist / Amersfoort : breed haalbaarheidsonderzoek voor de Provincie Utrecht naar de doortrekking van de Uithof tramlijn naar Zeist (per tram) en / of Amersfoort (per HOV per bus)
 • HOV ZaanIJ Corridor en Corridor Purmerend Amsterdam : probleemanalyse in gezamenlijke opdracht van de Vervoerregio en de provincie Noord-Holland, waarin wij bepaalden in welk jaar beide HOV-corridors tegen hun grenzen aan lopen door reizigersgroei.
 • Toekomstbeeld Openbaar vervoer 2040 : pre-verkenning naar het toekomstige spoorinfrastructuurnetwerk voor de Brabantroute in opdracht van ProRail.
 • Verkenning Rail Gent Terneuzen : verkennende studie om de bestaande spoorbereikbaarheid van de Kanaalzone Gent-Terneuzen te verbeteren.
 • Als senior adviseur ligt jouw verantwoordelijkheid op twee verschillende taakgebieden. Enerzijds adviseer je op het gebied van openbaar vervoer binnen (multidisciplinaire) projectteams en begeleid je minder ervaren collega’s binnen deze projecten.

  Hierbij werk je samen met deze collega’s naar het projectresultaat toe, naar wens van de klant en binnen budget. Je vindt het leuk om mensen te verbinden en samen te werken met veel verschillende partijen.

  Daarbij ben je ondernemend, je ziet kansen en tegelijkertijd heb je een goed risicobesef. Anderzijds help je mee met het binnenhalen van dit soort projecten.

  Je onderhoudt je bestaande klantnetwerk, bouwt je netwerk uit en werkt mee aan offertes.

  Je werkt in een adviesgroep met breed georiënteerde adviseurs en projectleiders met veel eigen vrijheid en verantwoordelijkheid.

  Daarnaast ben je onderdeel van een groot bedrijf met veel mogelijkheden en uitdagende projecten in binnen- en buitenland.

  Je werkt bij de klant, vanuit huis, onderweg of op een van onze kantoren, waarbij Amersfoort, Arnhem en Rotterdam de meest voor de hand liggen.

  Wat vragen wij?

  We zoeken een ervaren adviseur, iemand die van aanpakken weet en houdt van het bedenken van (creatieve) oplossingen en processen en daar ook de klant in meeneemt.

  Je bent een ondernemende teamspeler met overtuigingskracht. Je werkt doelgericht met oog voor omgevingssensitiviteit. Jouw profiel :

 • Hbo- of wo-diploma op het gebied van Civiele Techniek, Verkeerskunde, Planologie of daaraan verwant;
 • Minimaal 8 jaar werkervaring in advisering in de verkeers- en vervoersmarkt. Waarbij we vragen om : aantoonbare ervaring op het gebied van openbaar vervoer.
 • ervaring op het gebied van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) per bus is een pre.

 • Goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van openbaar vervoer;
 • Je hebt een netwerk van klanten die je actief benaderd voor samenwerking;
 • Intrinsiek gemotiveerd om te werken aan openbaar vervoer;
 • Sociaal en communicatief vaardig en schriftelijk en verbaal sterk in het Nederlands;
 • Flexibel wat betreft werktijden en locaties.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke van Herwerden, recruiter, via telefoonnummer 06 2706 0689 of via Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-MVH

  EnergietransitieNL

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier