Ervaringsdeskundig Begeleider/Vak consulent herstel en ervaringsdeskundigheid
GGzE
Eindhoven
3 dagen geleden

FWG 45-50

Vanaf 20 uur per week

GGzE in het kort

GGzE biedt al meer dan 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 12.

500 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen. We werken met het internationaal erkende zorgconcept Planetree.

Wat voor iemand de beste zorg is, stemmen we af op de persoon. Als behandeling gewenst is, ontvangen we de cliënt op afspraak op een van onze locaties, bezoeken we hem of haar thuis of bieden een tijdelijke opname.

We investeren in een gastvrije omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen.

Mensen komen bij GGzE om hun klachten te verminderen. Daar hebben we beproefde behandelingen voor. Maar we kijken verder dan de klachten.

Samen met de cliënt en zijn of haar directe omgeving zetten we ons ervoor in om het dagelijks leven aangenamer te maken.

Onze ambitie is dat ieder mens mee kan doen aan het dagelijks leven, op een manier die bij hem of haar past.

Crisiscare

Binnen de HIC-afdeling werk je samen met een enthousiast team in een multidisciplinaire samenstelling. Het team bestaat uit een psychiater, verpleegkundig specialist GGz, verpleegkundigen, agogen, een ervaringsdeskundige, psycholoog, ANIOS, AIOS en coassistenten.

De HIC's zijn gesitueerd op twee locaties, waarvan één op landgoed De Grote Beek en de andere op het terrein van het Catharina Ziekenhuis.

Het doel van de HIC is het herwinnen en versterken van de regie over het eigen functioneren tot een niveau waarop de cliënt weer buiten de HIC verder kan met het dagelijks leven.

De behandeling is erop gericht de eigen regie zoveel mogelijk te versterken, met zo min mogelijk toepassen van drang en dwang en gebruikmakend van evidence based interventies en best practices.

De HIC combineert herstelondersteunende zorg en het medisch model. Als Ervaringsdeskundige word je ingezet binnen de HIC Grote Beek.

Wat zijn jouw taken?

Als ervaringsdeskundige geef je inhoud aan herstel ondersteunende zorg en de inzet van ervaringsdeskundigheid daarbinnen, waarbij je kennis en inzicht hebt in de specifieke problematiek en zorgbehoefte van de individuele cliënt en van groepsdynamische processen.

Onze doelgroep betreft volwassenen bij wie sprake is van een psychische kwetsbaarheid, waarbij valt te denken aan ASS, schizofrenie, persoonlijkheidsproblematiek en verslavingsproblematiek.

Als Ervaringsdeskundige begeleid jij vanuit bontgenootschap, wederkerigheid, gelijkwaardigheid en op basis van eigen ervaringsdeskundigheid cliënten in hun herstelproces- met name in (zeer) complexe en sterk wisselende situaties.

Je draagt o.a. bij aan het verminderen van dwang en drang, door eventuele toepassingen te evalueren, organiseert naastenavonden waarbij je de naasten in het herstelproces betrekt, geeft herstelgroepen en biedt een op een ondersteuning.

Je adviseert bij het inrichten van zorgprogramma’s en beleid en draagt bij aan de verbetercyclus. Je zet je in voor meer begrip voor psychiatrische aandoeningen in de zorg en creëert een breed draagvlak voor herstelgericht werken binnen de GGzE.

Wat vragen wij van je?

Je bent in het bezit van een diploma Social Work (niv.6), en je wilt graag een opleiding tot ervaringsdeskundige begeleider gaan volgen?

Je bent ervaringsdeskundig begeleider en je hebt de ambitie om door te groeien tot niveau 6 opleiding (bijvoorbeeld Social Work)?

Dan zoeken we jou!

Als toekomstige medewerker van GGzE ben je flexibel en multi-inzetbaar. Je bent onderdeel van het multidisciplinair team waarin je vanuit je expertise een eigen aanbod binnen het dagprogramma van de HIC vormgeeft.

Daarnaast bezit je sociale vaardigheden zoals : empathie, geduld, vermogen tot motiveren en stimuleren tot verandering. Daarbij heb je voldoende zelfinzicht en relativeringsvermogen.

Je zet ervaringsdeskundigheid op de kaart en bent in staat te pionieren in herstelondersteunende zorg en neemt het team hierin mee.

In het team ben jij degene die het perspectief van de cliënt en de daarbij horende wensen bespreekbaar maakt. Je bent in staat eigen ervaring te gebruiken, maar projecteert deze niet op anderen.

Hierin neem je, je eigen verantwoording. Tot slot heb je affiniteit met onze doelgroep en word je enthousiast om zowel individueel als in groepsverband bij cliënten aan te sluiten en hen te begeleiden in hun herstel.

Op jouw eerste werkdag dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), deze wordt tijdig digitaal voor jou aangevraagd.

Daarnaast kan er gevraagd worden naar een referentie.

Wat kun je van GGzE verwachten?

De functie is ingedeeld in FWG 45-50 volgens de (salarisschalen) (let op, afhankelijk van ervaring kan aanloopschaal van toepassing zijn).

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een volledige eindejaarsuitkering, ofwel een dertiende maand! Daarnaast geniet je van vele leuke extra's zoals : bedrijfsfitness en deelname aan het fietsenplan.

Wij hechten veel waarde aan de fysieke en mentale fitheid van onze medewerkers. Daarom kunnen onze medewerkers kosteloos gebruik maken van o.

a. mindfulness en stoelmassages. Persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling staan ook hoog in het vaandel.

Werken bij GGzE betekent ontplooiing en ontwikkeling in de breedste zin van het woord. GGzE laat mensen groeien!

Waarom GGzE?

GGzE laat mensen groeien. Dat geldt voor cliënten en voor medewerkers. Medewerkers waarderen het werken bij GGzE.

We zijn een grote speler in de psychiatrie. Dit biedt jou volop mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

GGzE investeert in innovatie. We zijn voortdurend op zoek naar manieren op de zorg beter en slimmer te maken. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, ervaringsdeskundigen, studenten en bedrijven.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier