Assistent Onderzoeker Zaadfysiologie
Enza Zaden
Enkhuizen, The Netherlands
4 dagen geleden

Bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van zaad

Wat ga je doen?

Het team Zaadfysiologie richt zich op het ontwikkelen van technieken, om de kiemkwaliteit van onze groentezaden te verbeteren.

Dit door middel van zowel toegepast alsook fundamenteel onderzoek. De onderzoeksresultaten leiden tot de ontwikkeling, implementatie en validatie van protocollen bij de afdelingen die onze groentezaden verwerken en bij de routine labs.

Als Assistent Onderzoeker in het team Zaadfysiologie werk je voornamelijk op het laboratorium, maar ook op het kiemlab, in de kassen en op externe locaties, zoals proefvelden.

Je assisteert de onderzoekers van het team bij het opzetten en uitvoeren van hun projecten, je bereidt experimenten voor en voert deze uit, volgt bestaande protocollen nauwkeurig uit en assisteert bij kiemproeven, al dan niet tezamen met collega’s van het kiemlab.

Deze experimenten betreffen onder meer priming van zaad, assistentie bij ontwikkeling van nieuwe zaadbehandelingsprotocollen en andere zaadfysiologische experimenten en kiemexperimenten,.

De data verwerk je in overzichtelijke rapporten. Jouw werkzaamheden hebben een direct effect op de kwaliteit van onze zaden.

Jouw kracht

Als Assistent Onderzoeker werk je nauwkeurig en precies, dit is noodzakelijk voor deze functie, evenals een proactieve houding en het netjes en zorgvuldig om kunnen gaan met apparatuur.

Je kunt goed samenwerken met de (assistent) onderzoekers van het team maar ook met collega’s buiten het team en bent flexibel als er geschakeld moet worden in de werkzaamheden.

Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid van de Nederlandse en de Engelse taal en het verwerken van data op de computer is voor jou geen probleem.

Je werkt met name op ons hoofdkantoor in Enkhuizen, maar bent flexibel om rapportages vanuit huis uit te werken.

Kortom, jij :

 • hebt een afgeronde hbo / hlo opleiding (of mbo / mlo opleiding met een aantal jaren ervaring);
 • hebt ervaring met laboratoriumtechnieken, inclusief het werken met chemicaliën;
 • hebt bij voorkeur affiniteit met planten;
 • hebt (basis)kennis van zaad- en / of plantenfysiologie of biochemie;
 • communiceert uitstekend in het Nederlands en Engels;
 • kunt zelfstandig werken alsook in teamverband.
 • In verband met overdraagbare ziektes op planten ben je een niet-roker.

  Onze kracht

  Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt.

  Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

  Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter.

  En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar.

  Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

  Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier