Sociotherapeut of Verpleegkundige | Beveiligde Intensive Care | Wolfheze
Pompestichting
Wolfheze
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut / verpleegkundige binnen de Beveiligde Intensive Care werk je met cliënten met uiteenlopende problematiek binnen een hoogcomplexe zorgsetting.

Hier werk je op het snijvlak van begeleiding, ondersteuning, verpleging en behandeling. Onze cliënten hebben geen justitiële titel, maar vragen wel om forensische scherpte.

Je levert een bijdrage aan de algehele psychiatrische zorg. Gedurende de dienst zet je met collega’s een klimaat neer waarin patiënten kunnen oefenen met alternatief gedrag.

Je observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek. Naast het werken in een groep, ben je persoonlijk begeleider van patiënten.

Als persoonlijk begeleider zorg je ervoor dat de individuele behandeldoelen van de patiënt worden gerealiseerd. Onze cliëntenpopulatie vraagt om creatieve en nieuwe inzichten.

Binnen de gestelde kaders zoek je naar ingangen om patiënten een kans te geven om verantwoord te resocialiseren en geborgd te herstellen.

Waar ga je werken?

Je gaat deel uitmaken van een hecht team waar men elkaar kent en op elkaar kan bouwen. De Beveiligde Intensive Care is een unieke en innovatieve zorgsetting, opgezet voor een specifieke complexe doelgroep, die plaats biedt aan 16 cliënten die in hun behandeling een beveiligde setting en forensische expertise nodig hebben.

Doel van de behandeling is het ernstig nadeel zodanig terug te dringen dat behandeling in een minder zorg intensieve plek verantwoord wordt geacht.

De overkoepelende behandelfilosofie daarbij is de integrale rehabilitatiebenadering.

De Beveiligde Intensive Care maakt deel uit van de Pompestichting. Met meer dan 800 medewerkers heeft de Pompestichting een belangrijke opdracht in het vinden van de balans tussen veiligheid voor de maatschappij en een nieuwe kans voor de patiënt.

Centraal bij ons staan kwaliteit van management en medewerkers, een open en actiegerichte cultuur, lange termijngerichtheid en continue verbetering en vernieuwing.

De Pompestichting beschikt onder meer over behandel- en poliklinieken, een onderzoeksafdeling, expertise centrum en locaties gericht op langdurige forensische psychiatrische zorg.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van 24 - 36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris van €2.265,00 - €3.755,00 (FWG 50) bij een volledige werkweek van 36 uur;
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij een fulltime dienstverband. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden zoals 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en korting op een ziektekostenverzekering;
 • Fiscale arbeidsvoordelen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, sportabonnement of studie- of opleidingskosten.
 • Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de Cao GGZ.

  Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding zoals hbo-V, SPH, Social Work of mbo-V;
 • Je hebt voorkeur ervaring in de behandeling en begeleiding van patiënten met (forensisch) psychiatrische problematiek;
 • Je kunt het hoofd koel houden, het overzicht bewaren, de regie nemen en je grenzen duidelijk aangeven;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt tegelijkertijd empathisch en invoelend zijn. Afstemmen en overdragen is een belangrijk onderdeel van het werk;
 • Je kunt hoofdzaken en bijzaken van elkaar onderscheiden en de bijzonderheden helder verwoorden;
 • Je houdt je vakkennis en vaardigheden op peil denkt mee over verbetervoorstellen. Snel kunnen schakelen in verschillende ziektebeelden en daarbij verschillende begeleidingsstijlen kunnen toepassen is een must;
 • Je bent bovenal een betrokken professional en een prettige collega om mee samen te werken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier