Maatschappelijke begeleider
VluchtelingenWerk Nederland
Noord-Nederland
2 dagen geleden

Vluchtelingen die te horen krijgen dat ze in Nederland mogen blijven, kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuw bestaan.

Dat is niet altijd even gemakkelijk in het doolhof dat Nederland heet. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden hen daarom maatschappelijke begeleiding.

Aan de hand van een checklist worden alle basiszaken (zoals huisarts, tandarts en school) samen met de vluchteling geregeld.

De vluchteling wordt praktisch wegwijs gemaakt in en geïnformeerd over de gemeente (loketten, diensten, winkels, verenigingen, activiteiten) en Nederlandse wet- en regelgeving.

De vluchteling leert omgaan met zijn eigen financiën, post en administratie.

De Maatschappelijk begeleider werkt onder leiding en begeleiding van een beroepskracht en samen met andere vrijwilligers.

Een traject Maatschappelijke begeleiding duurt anderhalf jaar, waarbij wekelijks twee tot vier uren begeleiding wordt gegeven aan (het gezin van) de vluchteling.

Functie-eisen

 • Voor deze functie zoekt VluchtelingenWerk mensen die stevig in hun schoenen staan; tijd en energie over hebben om vluchtelingen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan;
 • praktische kennis van de Nederlandse samenleving hebben; goede sociale vaardigheden en interesse / respect voor andere culturen en bereid zijn tot het volgen van cursussen.

  VluchtelingenWerk biedt

  samenwerking met andere vrijwilligers, interne (basis)opleiding en trainingen, reiskostenvergoeding en professionele ondersteuning vanuit de organisatie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier