Mechanical Design Engineer
VDL ETG Technology & Development Almelo
Almelo, NL
11 uur geleden

Ter versterking van het team heeft VDL ETG Technology & Development in Almelo een vacature voor Mechanical Design Engineer.

De functie

Als Mechanical Design Engineer werk je in een projectmatige omgeving. Je bent voornamelijk bezig met het opzetten van mechanische concepten ten behoeve van de high tech machinebouw, vaak in samenspraak met collega system engineers of klanten.

Vervolgens ben je (eind)verantwoordelijk voor het mechanische detail ontwerp (incl. TPD pakket) en zorg je ervoor dat deze volgens het afgesproken tijdsplan beschikbaar zijn en voldoen aan het gestelde pakket van eisen.

Belangrijke kenmerken voor het vervullen van de rol van deze rol zijn :

 • Specificeren en detailleren van mechanische modules en systemen en ondersteuning geven bij afwegingen tussen de mechanische, elektronische, en software competenties
 • Ontwerpen en detailleren van mechanische componenten en (sub)systemen
 • Specificeren en uitbesteden van specifieke Technology & Development activiteiten bij engineering dienstverleners
 • Documenteren van specificaties, concepten, ontwerpen en analyse resultaten
 • Afstemmen van activiteiten met Technology & Development teams van klanten
 • Jouw profiel

  Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding Werktuigbouwkunde, Mechatronica of gelijkwaardig. Daarnaast beschik je over 3 tot 5 jaar werkervaring binnen de fijnmechanica / machinebouw.

  Andere belangrijke kenmerken voor het vervullen van de functie van Junior Mechanical Design Engineer zijn :

 • Je beschikt over ervaring met 3D CAD programma’s zoals NX & solidworks
 • Als persoon ben je ondernemend, doelgericht, creatief en kun je zowel alleen als in teamverband het verschil maken
 • Je vindt het geen probleem om ook regelmatig naar Eindhoven te reizen
 • Wat bieden wij?

 • Je bent onderdeel van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep waar continuïteit hoog in het vaandel staat.
 • Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met goede doorgroeimogelijkheden.
 • Interesse?

  Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteren kan via de knop Ik wil solliciteren’. Gelieve een CV en beknopte motivatie toe te voegen waarom juist deze rol je interesse heeft.

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Corporate Recruitment : Ellen op Heij, via 040-2925066.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij verzoeken kandidaten om rechtstreeks te solliciteren bij VDL ETG en wensen deze vacature niet in te vullen middels tussenkomst van een uitzend-

  detacherings- of werving & selectiebureau.

  Bedrijfsinformatie

  Bij VDL ETG Technology & Development worden machines ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd. Deze ontwikkeling en productie vinden plaats onder één dak.

  De hightech productie faciliteit is uitgerust met state of the art machines om elk ontworpen product te kunnen produceren.

  Denk hierbij aan volautomatische freesmachines, draaibanken, slijpmachines, lasrobots, lasersnijmachines, enz. VDL ETG werkt vanuit de disciplines mechanisch, elektrisch, mechatronisch en software.

  Uit deze disciplines worden multidisciplinaire projectteams samengesteld. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de realisatie van uitdagende projecten voor toonaangevende internationale opdrachtgevers binnen de hightech machinebouw.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier