Verpleegkundige Longziekten / Cardiologie
OLVG
Amsterdam
6 dagen geleden

Over de functie

Als verpleegkundige op deze afdeling bestaan jouw werkzaamheden uit onder andere het verlenen van complexe verpleegtechnische zorg, psychosociale begeleiding en palliatieve zorgverlening aan patiënten die zijn opgenomen.

De hoog complexe zorg in combinatie met de psychosociale begeleiding betekent dat er veel van je wordt gevraagd. Wij verwachten dat je de zorg zelfstandig plant, coördineert en dat je opkomt voor het belang van de patiënt.

Dankzij jouw deskundigheid en professionele, toegewijde zorg voelen de patiënten zich veilig en op hun gemak.

Op de verpleegafdeling Longziekten / Cardiologie verlenen wij topklinische verpleegkundige zorg. Onze afdeling is er trots op dat er continu wordt gewerkt aan het verbeteren van kwaliteit en processen.

Als verpleegkundige op de afdeling heb je oog voor kwaliteit en verbeterpunten. Je levert een actieve bijdrage hieraan door deel te nemen aan werkgroepen en teambesprekingen.

Je voelt je medeverantwoordelijk voor de collectieve zaken op de afdeling.

Mocht je geïnteresseerd zijn om je in de toekomst te specialiseren tot CCU-verpleegkundige, dan is dat ook mogelijk binnen OLVG.

Deze functie vormt een goede basis om vervolgens de opleiding tot CCU-verpleegkundige te gaan doen.

Werkomgeving

Het is een dynamische afdeling met twee specialismen en een hoge turnover, waarbij je deel uitmaakt van een multidisciplinair, toegewijd en hecht team.

De verpleegafdeling Longziekten / Cardiologie maakt deel uit van het Hart / Longcentrum van OLVG. Het is een afdeling met een grote diversiteit aan patiënten.

De patiëntenpopulatie is zeer divers, zowel in leeftijd als in problematiek. Kortom, een afdeling waar je veel kennis en vaardigheden binnen je vakgebied kunt blijven opdoen.

Je collega’s zijn vakspecialisten die betrokken zijn bij de patiënten, maar ook bij jou als collega. Vanzelfsprekend werk je ook nauw samen met collega’s van andere disciplines, zoals longartsen, cardiologen, diëtetiek, fysiotherapie en het maatschappelijk werk.

Samen met jouw collega’s lever je een bijdrage aan hoogwaardige kwaliteit van zorg in OLVG.

De afdeling Cardiologie en Longziekten op locatie West bestaat uit 34 bedden, waarvan 24 bestemd voor het specialisme Longziekten en 10 voor het specialisme Cardiologie.

OLVG heeft als doel om excellente zorg te bieden. Hiertoe is voor en door bijna 200 OLVG-verpleegkundigen de ontwikkeld.

Een visie waarbij jij als verpleegkundig professional de mogelijkheid krijgt om het beste uit jezelf te halen.

OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG kan dan ook werken op meerdere locaties’ betekenen. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat.

Jouw werkzaamheden zullen met name plaatsvinden op locatie West.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO-V diploma en bent BIG geregistreerd;
 • je hebt een goede klinische blik en oog voor jouw patiënten;
 • je beschikt over kennis van palliatieve zorg;
 • je bent flexibel en integer;
 • je beschikt over goede sociale vaardigheden, organisatietalent, relativeringsvermogen en stressbestendigheid.
 • Verdieping in het specialisme Longziekten en Cardiologie door opleiding en bijscholing behoort tot de mogelijkheden.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier