SAP functional consultant
VDL Nederland
Eindhoven
3 dagen geleden

Wil je deel uitmaken van het enthousiaste en gedreven team van SAP-consultants van de VDL Groep? Houd je ervan om wereldwijd bezig te zijn met SAP-inrichtingen, optimalisatie-vraagstukken en zeer diverse SAP-issues, in teamverband?

Wil je werken in een dynamische, (internationaal) groeiende omgeving met veel afwisseling qua projecten en beheertaken? Lees dan snel deze vacature en reageer direct!

SAP functional consultant

Functieomschrijving :

VDL gebruikt SAP voor de financiële inrichting en consolidatie van alle werkmaatschappijen. Daarnaast zijn ook diverse werkmaatschappijen volledig logistiek over op SAP, met een financiële integratie.

Als functionele consultant ondersteun je de SAP gebruikers in de werkmaatschappijen bij SAP-gerelateerde inrichtingswensen, problemen en beheerissues.

Enerzijds draai je mee in projecten om nieuwe inrichtingen neer te zetten in nauwe samenspraak met de kerngebruikers van de werkmaatschappijen.

Anderzijds zijn er altijd beheerachtige issues die je alleen of met een beperkt aantal collega functionele consultants oppakt.

Voor al je aanspreekpunten ben je een goede sparring partner, overtuigende business consultant, en docent, en je hebt er plezier in de juiste inrichting op te leveren inclusief eventuele training en documentatie.

In toenemende mate komen er digitaliseringsvraagstukken af op het SAP-team waar een toekomstbestendige oplossing voor geboden moeten worden.

Dit kan niet altijd gevonden worden met de functionele mogelijkheden binnen het SAP-landschap, en dan zijn interfaces met andere applicaties benodigd.

Ook op dit vlak ben je dan actief, dan samenspraak met leveranciers en / of IT-collega’s uit de infrastructurele hoek.

Op dit moment is de SAP ECC omgeving actief, maar een transitie naar SAP S / 4 HANA staat op de (wat langere termijn) agenda.

Dit alles maakt de functie zeer afwisselend en uitdagend, waarin altijd ruimte is voor een eigen, persoonlijke inbreng.

Jouw profiel :

 • Je hebt een afgeronde Hbo of Wo opleiding met duidelijke affiniteit voor bedrijfsprocessen en / of IT (denk aan (technische) bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica), of kunt aantonen door jouw werkervaring dat je over dit werk- en denkniveau beschikt.
 • Je hebt een gedegen en aantoonbare kennis van SAP in de volle breedte. Ervaring met inrichten / customizing in SAP modules die industriële bedrijven inzetten is noodzakelijk.
 • We zoeken echt iemand die wat allround thuis is op meerdere functionele gebieden, en daarbij gaat de voorkeur uit naar EWM, MM, PP, SD.

  Kennis van CS is een pré.

 • Omdat we inmiddels gestart zijn met SAP S / 4 HANA is ervaring hierin gewenst.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met industriële bedrijven in een internationale setting.
 • Je bent communicatief vaardig en spreekt vloeiend Nederlands en ook in het Engels ben je vaardig.
 • Je bent flexibel, reisbereid en in het bezit van rijbewijs B (standplaats is Eindhoven).
 • Wat bieden we :

  Een leuke veelzijdige functie binnen de IT afdeling, waarbij je deel uit maakt van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep waar continuïteit hoog in het vaandel staat.

  Waar je samenwerkt op een professionele manier in een informele, no-nonsense organisatie en waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier