Adviseur Cultuurtechniek
sweco
Groningen, NL
6 dagen geleden

Functieomschrijving

We leven in bijzondere tijden. In korte tijd is de wereld en de omgeving waarin wij ons in het dagelijks leven bevinden, sterk veranderd.

Ook de visie waarop wij onze leefomgeving inrichten verandert snel. De vragen die ons werkveld raken lijken urgenter dan ooit : hoe gaan we om met de klimaatdoelstellingen?

Hoe richten we ons landelijk gebied in? Waar gaan we wonen? Ben jij iemand die enthousiast wordt van deze vraagstukken en kan jij vanuit je inhoudelijke expertise creatief inspelen op deze veranderende wereld, in een multidisciplinair team van gedreven collega’s? Neem dan contact op!’

Hilde Boon Teammanager

Als Adviseur Cultuurtechniek bij Sweco maak je een onderdeel uit van de afdeling Environmental Consultancy. Wij hebben ruime expertise op bodemgebied en een integrale kijk op de ondergrondproblematiek.

We begeleiden ontwikkelprocessen, geven grip op risico’s en bieden kansen om de waarde van de bodem en ondergrond duurzaam te gebruiken.

Dit doen we binnen de landelijke afdeling Environmental Consultancy vanuit onze verschillende vestigingen, waaronder ons kantoor in Groningen.

Wij zetten onze regionale kennis van de bodem en ondergrond in voor een breed scala aan vaste opdrachtgevers met een grote diversiteit aan vraag- en probleemstellingen.

We adviseren zowel in het kader van het realiseren van ruimtelijke plannen als het aanpakken van actuele maatschappelijke opgaven zoals nieuwe verontreinigingen, bodemdaling, en de energietransitie.

Als Adviseur Cultuurtechniek voer je cultuurtechnische (en geotechnische) onderzoeken uit en ben je in staat om deze te vertalen naar praktische adviezen.

Je levert een bijdrage aan een breed scala van adviesopdrachten. Dit varieert van haalbaarheidsstudies, onderzoeken naar de oorzaken en gevolgen van bodemdaling, adviezen bij de aanleg van kabels en leidingen tot concrete bouwplannen en bestekken in de GWW-sector.

Je voert monodisciplinaire projecten uit van offerte tot eindrapportage, en bent daarnaast in staat buiten de grenzen van het vakgebied te kijken en deel te nemen in multidisciplinaire adviesopdrachten.

Je werkt, binnen en buiten het team, samen met deskundigen op verschillende vakgebieden, zoals civiele techniek, waterbouw, bodemsanering, energie en milieu, maar bijvoorbeeld ook met adviseurs op het gebied van buitensportaccommodaties.

Je onderhoudt contacten met opdrachtgevers, bewaakt de kosten en coördineert de uitvoering van adviesopdrachten.

Wij zoeken

 • Je hebt een relevante opleiding richting land- en watermanagement op hbo- of universitair niveau;
 • Je beschikt over minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in het genoemde vakgebied;
 • Je beschikt over een brede en praktische kijk op het gebied van land- en watermanagement, cultuur- en geotechniek en bodemgesteldheid;
 • Je bent analytisch ingesteld, accuraat en redactioneel sterk;
 • Je ben communicatief sterk en bent er aan gewend om met opdrachtgevers om te gaan;
 • Je hebt kan je inleven in de gevolgen van de transities die plaatsvinden in bijvoorbeeld de landbouw- en energiesector.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier