Projectmanager Gebiedsontwikkeling
Balance
Amsterdam
2 dagen geleden

Bouw jij samen met ons mee aan een groen en toekomstbestendig Nederland? We staan voor een grote complexe uitdaging : het ontwikkelen van grootschalige woningbouw in een sociaal-duurzame context, gecombineerd met vergroening en behoud van natuur.

Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling popel je om hieraan te starten! Samen met jou gaan we dit realiseren.

Werken bij Balance is meer dan het draaiende houden van reguliere woningbouwprojecten. Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling heb je oog voor de omgeving en werk je aan een gebied waarin alle belangen gedenkt worden.

Je hebt oog voor kansen en kan hierin onze partners adviseren. Daarin houdt het niet op : bij Balance help je mee met de vertaling van plannen naar uitvoering.

Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling zorg je dat alle processen strak lopen zodat ambitie wordt vertaald naar realisatie.

Dit is wat Marco Mooij, Medior Projectmanager Gebiedsontwikkeling, zegt over werken bij Balance :

Buiten dat Balance een grote staat van dienst heeft én beschikt over een enorm netwerk, denk ik dat we een mooi collectief van aanpakkers vormen.

Ikzelf bracht dat in de praktijk bij mijn opdracht voor de gemeente Leusden. Daarin kreeg ik het samen met andere partijen voor elkaar om een wijk met nul-op-de-meterwoningen te bouwen.

Dat is gelukt doordat we vooraf hoog inzetten op duurzaamheid.

Over de functie

Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling werk je aan diverse interim-opdrachten en evt. adviesklussen. Onze opdrachtgevers zijn meestal overheidsorganisaties, zoals de gemeenten Amsterdam, Almere, Delft, Haarlem en Leusden, maar ook de provincie Utrecht en het Havenbedrijf Rotterdam.

Onze consultants werken aan diverse gebiedsontwikkelingstrajecten, zoals woningbouw, bedrijventerreinen en recreatiegebieden.

Daarin hebben wij altijd oog voor zaken als duurzaamheid en de inzet van voldoende faciliteiten. Zo nemen wij de wens van de gebruiker mee in de ontwikkeling.

Je werkzaamheden bestaan uit :

 • Het aansturen van multidisciplinaire projectteams en leiding geven aan projecten, je draagt zorg dat alles volgens planning gaat en de juiste kwaliteit geleverd wordt
 • Je bent contactpersoon voor belanghebbenden, zoals (toekomstige) bewoners, gebruikers en ontwikkelaars
 • Je creëert heldere plannen en weet hier goed draagvlak voor te krijgen vanuit externen, maar eveneens vanuit de interne organisatie waar politieke belangen een rol spelen
 • Je waakt over het proces en stuurt aan waar nodig, zodat planologische procedures, stedenbouwkundige plannen maar ook de politieke besluitvorming binnen de planning plaatsvinden en met het gewenste resultaat
 • Jouw rol binnen Balance

  Binnen onze Business Unit GEO (Gebiedsontwikkeling, Energietransitie en Omgevingsmanagement) maak jij deel uit van het hechte team Gebiedsontwikkeling.

  Naast het vervullen van interim-opdrachten en advieswerk, wordt er veel tijd geïnvesteerd in ontwikkeling. Zo zijn er regelmatig expertisemeetings, organiseren wij themadagen en zijn onze Senior consultants beschikbaar als coach.

  Ons team wilt verder bouwen aan een toekomstbestendig Nederland en hierin impact maken bij onze opdrachtgevers. We creëren innovatieve ideeën door als team hierover na te denken en elkaar te ondersteunen waar nodig.

  Van junior tot senior, iedereen krijgt de verantwoordelijkheid en vrijheid om zijn of haar bijdrage te leveren.

  Jouw profiel

  Je hebt al enige jaren ervaring binnen de gebiedsontwikkeling en wilt nu graag de volgende stap zetten. Je beschikt over daadkracht, weet de juiste mensen aan te spreken wanneer nodig en houdt goed overzicht.

  Verder ben je in het bezit van :

 • Een relevante en afgeronde HBO- of WO-opleiding
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de gebiedsontwikkeling opgedaan bij een overheidsorganisatie, bijv. als (assistent-)projectmanager of projectsecretaris
 • Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus, van bewoners tot wethouders
 • Je bent ambitieus, leergierig en wilt graag samenwerken om verandering te creëren
 • Wat wij jou bieden

  Balance biedt een fijne werkomgeving waarin kennis centraal staat. Uiteraard hoort ook een goede beloning bij het werk. Daarnaast zet Balance in op veel flexibiliteit en ruimte voor vrijheid, zodat je zelf bepaalt wat goed bij jou past.

  Onze voorwaarden bestaan onder meer uit :

 • Een jaarcontract met uitzicht op vast, vanaf 24 tot 36 uur per week
 • Een aantrekkelijk salaris, wat ligt tussen de €3.156 en €4.921, afhankelijk van kennis en ervaring. Uiteraard aangevuld met 8% vakantiegeld.
 • Een volledige reiskostenvergoeding voor OV of €0,19 per kilometer in het geval van eigen vervoer, evt. mogelijkheid tot inzet van een leaseauto
 • Een goede pensioenregeling via BeFrank zonder verplichte eigen bijdrage
 • Een ruimte netto vergoeding van €70 (op fulltime basis) voor gebruik van eigen laptop en telefoon
 • Werken in uitdagende projecten bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers
 • Uitgebreide mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, via trainingen, expertmeetings, themadagen en coaching
 • Een leuke, gedreven club van collega’s actief binnen dezelfde expertise als jij. Naast het inhoudelijk werk, organiseren we ook diverse leuke activiteiten (nu online, straks weer fysiek)
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier