Adviseur omgevings- en vergunningenmanagement ruimte en energietransitie
ARCADIS Belgium nv
Arnhem, Gelderland, Netherlands
6 dagen geleden

Previous job Next job JOB DESCRIPTION

Wat ga je doen?

Het Nederlandse landschap verandert continue. Wij helpen mee die ontwikkeling mogelijk te maken op een duurzame manier. Onze projecten, waaronder de realisatie van zonne- en windparken, dijkverstevigingen, verbetering van het spoorwegennetwerk en versterking van het hoogspanningsnetwerk, zijn geen losstaande projecten meer.

Ze zijn tegenwoordig een aanleiding voor een integrale gebiedsontwikkeling, waarin thema’s zoals participatie, klimaatadaptatie, energietransitie en natuurontwikkeling niet meer weg te denken zijn.

Het vraagt om een multidisciplinaire blik en oog voor detail. Ons werk ligt regelmatig op het kritieke tijdspad, wat betekent dat het behouden van overzicht altijd prioriteit heeft, ook als er veel belangen op het spel staan.

Als adviseur omgevings- en vergunningenmanagement vind je dit juist spannend en uitdagend. Dit is jouw speelveld waar je met zichtbaar plezier projecten voor je rekening neemt.

Jouw functie betreft het identificeren en prioriteren van de verschillende (soms tegenstrijdige) belangen. Daarnaast coördineer je de verschillende onderzoeken en strategie voor een soepel proces van vergunningsaanvragen.

Je bent bij de gehele levenscyclus van een project betrokken : vanaf de offerte tot en met uitvoering en evaluatie met de klant.

Om deze projecten goed uit te voeren werk je veel samen met collega’s binnen en buiten ons team, maar voer je ook zelfstandig het contact met bevoegde gezagen en klanten.

Centraal in deze functie staat het ondersteunen van onze projectleiders en specialisten bij hun haalbaarheidsstudies, verkenningen en planvorming.

Je bent geen jurist, maar hebt wel affiniteit en ervaring met ruimtelijke procedures en regelgeving. Juist daar ligt onze kracht namelijk : het vertalen van (ruimtelijke) mogelijkheden naar praktische oplossingen voor onze opdrachtgevers, voor projecten op de grens tussen planvorming en uitvoering.

Binnen Arcadis krijg je de vrijheid om je te ontwikkelen binnen het soort projecten en projectrollen die jou het beste liggen.

De adviesgroep milieustrategie en energietransitie, waar je onderdeel van uit gaat maken, is één van de groepen in de 350 man grote marktgroep milieu.

Dit is een gevarieerde, enthousiaste en dynamische groep verspreid over heel Nederland. Onze adviesgroep werkt aan zeer verschillende projecten.

Zo hebben we voor TenneT de afgelopen jaren meerdere grensoverschrijdende hoogspanningsverbindingen ruimtelijk inpasbaar gemaakt.

Ook voeren we door heel Nederland haalbaarheidsstudies en ruimtelijke procedures uit voor de realisatie van zonneparken.

Voor Rijkswaterstaat helpen we met de implementatie van de vereisten uit de Kaderrichtlijn Water. De rode draad zit hem in integrale complexe vraagstukken aan de voorkant, waarbij wij zorgen dat de schep de grond in mag.

Herken jij jezelf in dit werkveld? Dan horen we graag van je!

Wat vragen wij?

Wij zoeken een collega met een afgeronde hbo- of wo opleiding, bij voorkeur richting duurzaamheid, milieu, planologie of energie, met een aantal jaar relevante werkervaring.

Kennis en ervaring met de Omgevingswet is een pré. Daarnaast vinden het belangrijk dat je :

 • Technische, planologische en organisatorische kennis en vaardigheden weet te combineren; Creativiteit en oog voor detail inzet om te komen tot maatwerk;
 • Je adviezen helder presenteert en op kunt schrijven; Strategisch denkt en met een integrale blik snel kan schakelen tussen verschillende abstractieniveaus;
 • Transparant handelt en stuurt op planning, risico’s, kosten en efficiëntie; Graag samenwerkt in teamverband, en ruimte voor verdere persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt;
 • Je jezelf hard wil maken om onze wereld wat mooier te maken. Improving quality of life!

  Ten slotte juichen we het toe als je handig bent met programma’s als Excel, Arc GIS en / of power BI.

  Heb je geen (relevante) werkervaring, maar ben je wel enthousiast over de functie? Dan nodigen we je uit om te reageren en ons te overtuigen waarom we jou moeten aannemen!

  Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jochem Beltman recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 27060553 of via Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier