Manager Development
Eneco
Rotterdam
16 uur geleden

Waarom kiezen voor Eneco? Wij willen dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen.

Drempels voor ze wegnemen om te verduurzamen door te luisteren én te weten waar de klant nou echt behoefte aan heeft. Als kartrekker in de energietransitie heeft Eneco als eerste te maken met nieuwe duurzame energiebronnen en nieuwe manieren van energieopslag en -management.

Onze projecten dragen bij aan het duurzame opwerkvermogen waar onze klanten om vragen en waarmee klanten zelf de omslag kunnen maken.

Het komt steeds vaker voor dat we samenwerken met klanten en andere partijen samenwerken in projecten. Wij brengen onze kennis en ervaring op het gebied van alle aspecten in projectontwikkeling in.

Wat ga je doen?

Ga jij nieuwe projecten ontwikkelen om een echte stap te zetten in de groei van ons duurzame opwek vermogen met wind en zon?

Als Manager Development zorg je ervoor dat voor regio Noord alle benodigde projectontwikkelingen zijn geidentificeerd, geinitieerd en gecoordineerd tot aan de investeringsbeslissing.

Alle rollen en taken zijn geprioriteerd en verdeeld over het team van ontwikkelaars en jij houdt het overzicht van alle kansen die zich voor projectontwikkeling voor doen.

Jij bent een meewerkend voorman met een eigen portefeuille. Jij sluit samen met de ontwikkelaar samenwerkingsovereenkomsten en bereid vergunningsprocedures voor.

Ook ben je samen met de projectontwikkelaar in de lead om alle projecten door het hele proces van projectontwikkeling van Eneco heen te loodsen, waarbij jij het team vertegenwoordigt in onder andere het PRM, PRC en IRT.

Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen en voorbereiden van de belangrijke beslissingen op de zogenaamde Decision Gates (DG0 t / m DG3) en hebt afstemming met de Manager Development regio Zuid en de Head of Project Development.

De projecten kunnen een budget hebben voor DEVEX van €200K en een CAPEX groter dan €20MIO. De Manager werkt samen met Mergers & Acquisitions bij de overname van projecten(portefeuilles).

Je bent verantwoordelijk voor :

 • Het identificeren en acquireren van nieuwe projecten op het gebied van duurzame asset ontwikkeling
 • Het actief ontwikkelen en voorbereiden van projecten voor investeringsbesluiten in samenwerking met een kernteam en relevante experts
 • Het functioneel en hiërarchisch leiding geven aan een team van ontwikkelaars
 • Een structurele aanpak om provincies verbeteren en daardoor meer kansen creëren en Eneco beter op de kaart zetten
 • Het aangaan van strategische samenwerkingen en het onderhouden ervan
 • Wat breng je mee?

  Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie.

 • WO werk- en denkniveau (bijv. bedrijfskunde / technische bedrijfswetenschappen) en minimaal 8 jaar relevante werkervaring in de energiesector, bij voorkeur direct gerelateerd aan duurzame energie
 • Een sterk zelfstandige en ondernemende insteek : je bent altijd op zoek naar kansen en alert op mogelijkheden voor Eneco en verzilvert deze;
 • Een talent voor adequaat omgevingsmanagement met dialoog, je bent in staat om duurzame relaties op te zetten en te onderh
 • Analytisch sterk : je begrijpt snel wat de belangrijke (financiële) parameters zijn in de complexe projecten en is in staat deze te optimaliseren;
 • Uitstekende representatieve en communicatieve vaardigheden : je bent benaderbaar, kan overtuigend presenteren en complexe boodschappen over brengen.
 • Wij hebben je veel te bieden :

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 62.278,- en € 100.452,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een bonuspercentage van maximaal 14%, een onkostenvergoeding van € 68,- en een vrij te besteden flexbudget van ruim 5% bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.
 • Onderdeel van deze functie is een functionele leaseauto passende bij onze duurzame missie.
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.
 • Waar ga je werken?

  Een ambitieus, dynamisch en flexibel team dat bereid is om de handen flink uit de mouwen te steken om de projectresultaten te halen en een bijdrage te leveren aan het omschakelen van Nederland.

  Projectontwikkeling is een gaaf vak dat door leuke mensen wordt uitgevoerd. Het team bestaat uit betrokken personen met veel ervaring.

  Ze hebben hart voor hun regio waar ze werken. Ze zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. Ze kunnen vertrouwen op hun netwerk binnen en buiten Eneco.

  Ze houden van samenwerken en zoeken elkaar regelmatig op.

  Deze functie wordt bij (grote) voorkeur ingevuld vanuit Heerenveen of een nader te bepalen locatie in Noord Nederland.

  Vragen over deze vacature?

  Neem contact op met Senior Corporate Recruiter Patricia van Duijvenvoorde Deel deze vacature

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier