Teamcoördinator Handhaving
Dordrecht
Dordrecht, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Binnen het team Handhaving zijn 6 teamcoördinatoren werkzaam.

Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte operationele werkuitvoering van de circa 60 handhavers. Je coacht en begeleidt hen in de verdere professionalisering van de uitvoering van hun werkzaamheden.

Daarnaast zie je toe op de juiste naleving van wet- en regelgeving en verordeningen. Een signalerende rol als het gaat om welzijn en professioneel handelen zijn daarbij essentieel.

Je houdt toezicht op de werkprocessen en scherpt deze aan waar nodig. Door middel van briefings, coaching en het actief delen van vakkennis neem je het team mee in datgene wat nodig is om het werk op een goede manier te doen.

Je bent aanspreekpunt en gesprekspartner voor belanghebbenden, Politie en Openbaar Ministerie. Een goede onderlinge samenwerking en afstemming is daarbij essentieel.

Dit betekent dat je goed luistert en oog hebt voor wat er gebeurd in de wijk, maar ook op regionaal en / of landelijk niveau weet wat er speelt.

Op de juiste pekken in het netwerk weet jij de informatie met elkaar te verbinden en onder de aandacht te brengen.

Iedere teamcoördinator heeft één of meerdere beleidsvelden of een gebied onder zijn hoede. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fiscale handhaving, ondermijning, Alcoholwet, etc.

Je geeft advies om beleidzaken en processen op deze thema's te verbeteren. Hiertoe behoren ook beleidsvoorbereidende activiteiten zoals het opstellen van rapportages, notities en memo's.

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Een BOA getuigschrift;
 • Een geldig rijbewijs B en woonachtig in de omgeving van Dordrecht in verband met een maximale aanrijdtijd van 30 minuten bij calamiteiten;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als handhaver of soortgelijke werkomgeving;
 • Gerichte werkervaring in een leidinggevende rol;
 • Kennis en ervaring in strafrecht en als Toezichthouder Algemene Wet Bestuursrecht
 • Het is een pré wanneer je bekend bent met één of meer van de volgende aspecten : Fiscale handhaving, Digitaal Opkopers Register, Alcoholwet, Bestuurlijk toezicht op (illegale) prostitutie en hennepkwekerijen.
 • Jouw rol in het team en netwerk maken dat goede communicatieve vaardigheden in deze functie essentieel zijn. Of het nu gaat om het aanleveren van een memo voor de wethouder of het voeren van een gesprek met het Openbaar Ministerie.

  Jij staat voor je vak, voor je team en voor het verbeteren van de leefbaarheid in onze wijken!

  Dit vraagt om enthousiasme, ondernemen, aanpakken maar bovenal om overzicht. Jij weet wat er speelt in het team, in de wijk en welke ontwikkelingen er zijn.

  Op het juiste moment en op de juiste plek maak je de vertaalslag en breng je met een gezonde dosis overtuigingskracht het onderwerp ter sprake.

  Dit maakt jou tot een goede sparrings- en gesprekspartner. Je bent je daarbij goed bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkzaam bent.

  Waar kom je te werken?

  Dordrecht is een stad van 118.000 inwoners. Het is een bijzondere stad, gelegen aan een knooppunt van belangrijke waterwegen, met een kenmerkende historische binnenstad en onderdeel van de regio Drechtsteden.

  Wij zijn een stad met ambitie op diverse ontwikkelingen. Een leefbare en veilige stad is één van die ontwikkelingen om je veilig te kunnen voelen in je eigen straat of buurt.

  Samen werken wij aan de toekomst van Dordrecht.

  Het team

  Het team Handhaving, Markten en Brugbediening maakt onderdeel uit van het cluster Wijken van de gemeente Dordrecht, onder leiding van de clustermanager.

  Het team Handhaving en Brugbediening is gevestigd op het Stadskantoor. Het team Stadsmarkten is gevestigd in de Binnenstad.

 • Het team Handhaving levert een bijdrage aan de leefbaarheid van de stad door de inzet van toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren.
 • Het team Stadsmarkten organiseert de weekmarkten, standplaatsen in de wijken, kermissen en circussen in de stad.
 • Het team Brugbediening verzorgt de bediening op afstand van bruggen in de Binnenstad.
 • Wat bieden we jou?

  E en mooie plek bij een organisatie met ambitie. Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover :

 • Een dienstverband voor 36 per week voor de periode van 1 jaar, met de intentie om dit na een jaar om te zetten in een vast dienstverband.
 • Je werkt in een 7-dagen rooster waarbij je ingeroosterd wordt in de weekenden, op feestdagen en ook buiten reguliere werktijden waar tevens een onregelmatigheidstoeslag voor geldt.

 • Tevens ben je inzetbaar voor andere werkzaamheden zoals o.a. wachtdienst of calamiteitenregeling.;
 • Een salaris van maximaal € 4.048,- bruto per maand (schaal 9, cao sgo) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor : extra verlofdagende contributie van je sportvereniginghet inkopen van extra pensioeneen fietsregeling;
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP;
 • Tegemoetkoming in de zorgverzekering;
 • Een collectieve premiekorting bij CZ, Menzis of IZA.
 • Solliciteren of meer weten?

  Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Als je meer wilt weten over de inhoud van deze functie neem dan contact op met Adriaan van Tilborg, teamleider Handhaving, Markten en Brugbediening, bereikbaar via 06-20704930.

  Als je meer wilt weten over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met team Werving & Selectie, via 078 7708030.

  Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.

  Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

  Het volgen van een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs!

  Direct solliciteren

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier