Officier Logistiek (HBO/WO)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Leeuwarden
1 dag geleden

Vacature Luchtmacht

Officier Logistiek (HBO / WO)

Solliciteren nu niet mogelijk

Hou me op de hoogte

 • €2.500 €3.400 salaris
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Rijen, Hoogerheide
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Officier worden Na je HBO- of WO-studie?

  Lees er alles over

  Start je carrière : als een officier

  Ontdek alles over officier worden na je HBO / WO

  Wil jij leiding geven aan de logistieke keten?

  Bekijk de video

  Wil jij leiding geven aan de logistieke keten?" 1

  Wil jij graag leidinggeven in het logistieke hart van een complexe organisatie? En heb jij een HBO- of WO-opleiding afgerond in een logistieke richting, bedrijfskunde of vervoerskunde?

  Als Officier Logistiek coördineer, plan en controleer je de goederenstroom binnen de Koninklijke Luchtmacht.

  Dit ga je doen

  Bij de Luchtmacht krijg je als officier Logistiek te maken met moderne en complexe (wapen)systemen, zoals vliegtuigen en helikopters.

  Maar ook met (missie) ondersteunende systemen zoals bijvoorbeeld communicatie- en radarsystemen. Jij zorgt ervoor dat alle luchtmachtonderdelen en in een aantal segmenten ook de andere krijgsmachtdelen op tijd over het juiste materieel beschikken om hun taak uit te voeren.

  Er zijn functies op het gebied van Supply Chain Management, Transport, Inkoop, Warehousing en Distributie, Facilitair Management en Operationele Logistiek.

  Later in je carrière behoren ook een aantal functies binnen Bedrijfsvoering en Instructie / Onderwijs tot de mogelijkheden.

  Jouw rol is cruciaal binnen onze organisatie!

  Hier ga je werken

  Als officier Logistiek ga je aan de slag bij de Main Support Base van de Luchtmacht op Woensdrecht, op een van de operationele onderdelen, bij de Directie Materieel Organisatie (DMO) of een ander onderdeel van Defensie.

  Voordat je bij ons volledig aan de slag kunt gaan, volg je de officiersopleiding van 20 weken aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Je volgt de Primaire Militaire Opleiding Officieren (PMO) die bestaat uit het leren van militaire basisvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en organisatiekennis.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Vergadering met team Bestellen onderdelen Inkoop nieuwe producten Transport goederen voorbereiden Nieuw materieel voor oefening bestellen Functioneringsgesprek met Kpl.

  Logistiek Sport Planning maken voor inladen transport Bestelling klaarzetten Logboek verwerken Middag Administratie Sport Distributie Werkoverleg met afdeling Mail afhandelen Zelfstudie Overleg met afdeling keten logistiek Ondersteunen bij inladen transport Administratieve afhandeling Weekafsluiting Avond

  HBO, WO

  Je bent in het bezit van een HBO Logistiek management, HBO Transport en logistiek, HBO Logistiek en economie, HBO Logistiek, Mobiliteit en Verkeersveiligheid, HBO Logistiek en Technische vervoerskunde, HBO Bedrijfskunde (met relevante technische / logistieke minors / majors) of een vergelijkbare universitaire opleiding.

  Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen II.

  Let op : Momenteel is het alleen mogelijk te solliciteren indien je in het bezit bent van een bachelor Logistic Management (croho 35522 / 34436) of Logistic Engineering (croho 34390).

  Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Primair Militaire Officiersopleiding (PMO)

  De Primaire Militaire Officiersopleiding (PMO) duurt ongeveer 20 weken. Deze opleiding bestaat uit de vorming tot militair (onder meer schieten, exerceren, verbindingen, kaartlezen, militaire EHBO en commandovoering) en een theoretische deel, waar onder meer militaire operaties, airpower, vredesbedrijfsvoering, militair recht en logistiek aan bod komt.

  Na het behalen van de PMO volgt de Vaktechnische Opleiding (VTO).

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Jouw loopbaan

  Als Officier Logistiek start je in een (start)functie op het gebied van Supply Chain Management (ketenlogistiek), Transport, Inkoop, Warehousing & Distributie, Facilitair Management of Operationele Logistiek.

  Wanneer je na een paar jaar doorgroeit behoort ook een aantal functies binnen Bedrijfsvoering en Instructie / Onderwijs tot de mogelijkheden.

  De sollicitatie

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Vacatures

 • Officier Logistiek (VWO)
 • Heb jij een VWO-diploma of HBO-propedeuse met vwo wiskunde certificaten? En wil je opgeleid worden...

  Salaris tot €3.400 VWO, HBO propedeuse Luchtmacht Transport en logistiek

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier