Onderofficier Infanterie Luchtmobiel
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
The Hague, NL
4 dagen geleden

Dit ga je doen

LET OP : als je nu solliciteert start jouw opleiding (wegens grote belangstelling) in medio 2022

De infanterie van de Landmacht wordt gevormd door militairen die het grondgevecht voeren. Infanteristen beschikken daarvoor over automatische en semi-automatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens.

Daarnaast beschikt de infanterie over geavanceerde communicatie- en laserapparatuur en allerlei soorten nachtzichtapparatuur.

Als Onderofficier Infanterie geef je leiding aan een groep van acht personen. De infanteristen zijn uitgerust met zeer modern materieel om het grondgevecht uit te voeren.

Als Onderofficier Infanterie ben je de vakman, de leider en de instructeur op het gebied van alle middelen en mogelijkheden van je groep.

Je kunt niet alleen het binnen de groep aanwezige materieel bedienen maar ook je mensen opleiden, zodat ook zij de systemen kunnen bedienen.

LET OP : Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. Na het solliciteren ontvang je inloggegevens van jouw persoonlijke online sollicitatie dossier.

In dit dossier staat onder andere een opkomstdatum vermeld. Dit betreft een fictieve datum en klopt dus niet. Nadat je (positief) medisch gekeurd bent, zullen wij samen met jou de opkomstmomenten bespreken en jouw voorkeur definitief vastleggen.

Hier ga je werken

Als Onderofficier Infanterie ga je werken bij een infanteriegroep van 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Je neemt uiteraard ook deel aan oefeningen en zoals elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de Onderofficiersopleiding aan de Koninklijke Militaire School in Ermelo. Deze opleiding duurt 40 weken.

De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre in Amersfoort.

Voor wie

Het minimaal vereiste diploma is VMBO GL, TL, HAVO of VWO. Dit basisniveau is ten alle tijden verplicht, ook al er al een hoger, specifiek technisch niveau (MBO-3 of MBO-4) aanwezig is.

Beschik je als kandidaat alleen over een VMBO GL of TL, dan geldt een minimale leeftijd van 21 jaar bij aanvang van de opleiding.

Beschik je als kandidaat over een VMBO GL of TL met MBO 3 of 4, of over een HAVO of VWO diploma, dan geldt een minimale leeftijd van 17 jaar en 6 maanden bij aanvang van de opleiding.

Jouw profiel

 • VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO
 • Het minimaal vereiste diploma is VMBO GL, TL, HAVO of VWO. Dit basisniveau is ten alle tijden verplicht, ook als er al een hoger, specifiek technisch niveau (MBO 3 of 4) aanwezig is.

  Beschik je als kandidaat alleen over een VMBO GL of TL dan geldt een minimale leeftijd van 21 jaar bij aanvang van de opleiding.

  Beschik je als kandidaat over een VMBO GL of TL met MBO 3 of 4, of over een HAVO of VWO diploma, dan geldt een minimale leeftijd van 17 jaar en 6 maanden bij aanvang van de opleiding.

 • Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 30 jaar en 11 maanden
 • Je bent tussen de 165 cm en 190 cm (vrouw), 165 cm en 190 cm (man)
 • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6
 • Je hebt een zwemdiploma nodig
 • Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6 Vacatures

  Heb jij een MBO-2 diploma (Bedrijfs)autotechniek? En wil je sleutelen aan voertuigen die je bij geen...

  Bonus €3.600 per jaar Salaris tot €2.700 MBO 2, MBO 3, MBO 4 Landmacht Gevechtsfuncties

  Heb jij tenminste een VMBO BB-diploma? Ben je niet vies van een fysieke uitdaging? Als Soldaat...

  Salaris tot €2.100 VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO Landmacht Gevechtsfuncties

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier