Sales Specialist Factory Automation - Noord-Oost Nederland
Siemens AG
Den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
12 dagen geleden

Als Sales Specialist ben jij het technisch sales aanspreekpunt op het vlak van technische automatisering voor de klanten in regio Noord-

Oost Nederland binnen een grote internationale, technische ondernemin g.

We make real what matters

Angelique is op zoek naar een nieuwe Sales Specialist die past in haar hechte sales team binnen

Digital Factory . Zij stuurt een sales team aan dat verantwoordelijk is voor de verkoop van industriele oplossingen, producten en diensten via verschillende verkoopkanalen zoals industriele eindklanten, system integratoren, paneelbouwers en distributeurs.

De goede onderlinge samenwerking binnen dit team is iets waar ze trots op is.

Industry 4.0, Big Data, The Internet of (Every)Thing(s), Smart Industry. Al deze termen zijn van toepassing op de wereldwijde digitaliseringstrend binnen de industrie.

Met de oplossingen van Digital Factory zullen alle onderdelen in de gehele fabrieksketen in de toekomst met elkaar communiceren en samen een intelligent netwerk vormen dat aangeeft hoe de fabriek het meest optimaal kan produceren.

Met behulp van de nieuwe Big Data die zo ontstaat, verschuift de productie van massa naar maatwerk in nieuwe, digitale en flexibele fabrieken.

Het hardware en software portfolio van Siemens reikt van design en productieplanning tot aan het bieden van service en zorgt voor een naadloze overgang van de virtuele naar de reële wereld.

In jouw rol van Sales Specialist heb je 20 directe collega’s binnen het sales team. Zo heb je contact met collega sales specialisten Kees en Jelmer, met wie je samen heel Nederland voor je rekening neemt, en daarnaast heb je uiteraard veelvuldig contact met klanten.

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zo’n 15-25 focusklanten, die je samen met je collega’s vanuit sales en produktmanagement hebt afgestemd.

Hiernaast geef je presentaties en kennissessies bij klanten over jouw portfolio. Ook ben je bezig om nieuwe potentiele klanten te enthousiasmeren om meer met het Siemens portfolio te gaan werken.

Tenslotte ben je nauw betrokken bij marktintroducties van nieuwe technologische ontwikkelingen op het vlak van digitalisering.

In deze functie ben je de spil tussen de sales collega’s en de produktmanagers.

What does this role feel like?

Je start je dag vanuit je thuiswerkplek, waar je eerst een conference call hebt met de product management collega’s over nieuwe producten die binnenkort geïntroduceerd worden.

Vervolgens stap je in de auto om een presentatie te geven bij een klant voor de hele engineeringsafdeling, om hen te helpen bij de overstap naar Siemens oplossingen.

Tussendoor heb je telefonisch contact met verschillende salescollega’s over lopende zaken bij klanten. Je rijdt naar een nieuwe klant, een lead die je via de backoffice collega’s hebt gekregen.

Dit blijkt een goed en zinvol bezoek en je spreekt verschillende vervolgacties af. Tegen het einde van de dag weer thuis aangekomen, check je je email en doe je nog een paar telefoontjes.

What do you need to make real what matters?

 • Je hebt minimaal een technisch HBO diploma (voorkeur elektrotechniek of soortgelijk)
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en kan ook goed uit de voeten in het Engels
 • Je hebt ruime kennis en ervaring op het gebied van technische automatisering (HMI / visualisering, PLC's, industriële netwerken)
 • Je beschikt over uitstekende commerciële vaardigheden en een goed cijfermatig inzicht
 • Je woont in het Noord-Oosten van Nederland.
 • We have quite a lot to offer, but what’s in it for you?

 • Een fijn salaris en variabel inkomen
 • 27 verlofdagen en 13 ADV dagen per jaar
 • Je maakt deel uit van een hechte club binnen een internationaal bedrijf met een leidende positie op het vlak van digitalisering
 • Je kunt je continue blijven ontwikkelen met ons trainings- en opleidingsaanbod
 • Je werkt vanuit huis.
 • We don’t need superheroes, but super minds Wij zoeken jou!

  Wacht niet langer, druk op de Solliciteer knop, wij willen je graag ontmoeten! Zou je naast je cv ook een motivatie willen uploaden?

  Voor vragen kun je contact opnemen met Marianne van Ruyven, tel. 06 10 20 43 60.

  Screening en een assessment maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Job ID : 103840

  Organization : Digital Industries

  Experience Level : Mid-level Professional

  Job Type : Full-time

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier