Controller
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Den Haag, Zuid-Holland
6 dagen geleden
source : Financialjobcentre.nl

Functie inhoud : Controller De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten.

Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega's ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie.

Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen. De Tweede Kamer zoekt een enthousiaste en bevlogen controller! Je levert als controller bij de Tweede Kamer een actieve bijdrage aan het begrotingsproces, geeft integraal advies aan diensthoofden en werkt mee aan de doorontwikkeling van managementinformatie.

Zo ziet jouw baan eruit De taken en verantwoordelijkheden van een controller zijn divers, afwisselend en uitdagend. Zo kent de Tweede Kamer - naast diensten die het parlementaire proces direct ondersteunen - een eigen Restaurantbedrijf, Facilitaire dienst, Beveiligingsdienst en ICT-organisatie. Verder

 • ben je intermediair tussen de Tweede Kamerorganisatie en de leveranciers van de applicaties die wij gebruiken;
 • adviseer je, gevraagd en ongevraagd, de diensten over de sturing en (risico)beheersing van de bedrijfsprocessen;
 • denk je mee met de interne auditor over operational audits gericht op o.a. general IT controls, (informatie)beveiliging en materieel beheer.
 • Je werkt als controller bij de Tweede kamer in een dynamische en politieke omgeving. In je werk is daarom goede communicatie naar andere diensten belangrijk.

  Daarbij werk je veel samen met de andere controllers.Functie eisen : Zelfstandig, zichtbaar en benaderbaar; dat ben jij! Je kunt goed plannen en organiseren en je communiceert makkelijk.

  Daarnaast ben je analytisch, kun je goed relativeren en heb je affiniteit met een politieke werkomgeving. Je bent proactief en pakt de gesignaleerde zaken actief op en neemt hierin het voortouw.

  Je bent een verbindende kracht en in je optreden energiek, doortastend en overtuigend op basis van goede argumenten en relevante ervaringen.

  Je brengt een gezonde dosis humor mee. Wat neem je mee?

 • Wo werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met bedrijfsprocessen, digitalisering, automatisering en overheidsfinanciën;
 • Vaardigheid in het formuleren, uitdragen en verdedigen van adviezen in woord en geschrift.
 • Vaardigheid in het analyseren, beoordelen en doorrekenen van voorstellen gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen.
 • Geboden wordt : Je komt te werken in een dynamische en energieke omgeving. Je maakt onderdeel uit van een hecht team van 6 controllers, die samen grip houden op de financiën van de Tweede Kamer.

  Je hebt veel contact met gedreven collega’s van andere diensten, die er trots op zijn om voor de Tweede Kamer te werken.

  Wat we jou bieden Je krijgt een uitdagende functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen naar eigen inzicht.

  Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de afdeling.

  Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.256,52 tot € 5.003,97 bruto (schaal 11, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%).

  Wat krijg je nog meer? Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen.

  Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

  Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

  Overig : Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

  Interesse? Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 29 september 2020 via de knop solliciteer’. We vragen hierbij ook om een motivatie, deze kun je richten aan de heer P.

  Wit, hoofd Stafdienst Financieel Economische Zaken. De Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen en streeft naar diversiteit aan achtergronden en kennis in haar organisatie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier