Beleidsmedewerker Groen
Gemeente Emmen
Drenthe, NL
18 dagen geleden

Heb jij een duidelijke toekomstvisie op het gebied van groen in de openbare ruimte? Zie je mogelijkheden en kansen en zet je dit in bij beleidsontwikkeling?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben ruimte voor een ervaren

BELEIDSMEDEWERKER GROEN (36 uur p / w)

Wat ga je doen?

Vanuit onze toekomstvisie op groen in onze gemeente help je deze visie te ontwikkelen en vast te stellen. Je stelt lange en middellange termijnbeleid op gericht het openbaar groen in de breedste zin van het woord.

Daarbij ben je je bewust van de belangrijke rol van burgerparticipatie en de verbinding tussen inwoners en beleid. Naast de ontwikkeling zorg je voor de implementatie van beleid en voor een effectieve evaluatie om zo het beleid door te ontwikkelen en te verbeteren.

Je denkt en overlegt op een integrale wijze om beleid over te brengen en mogelijk nieuw beleid of knelpunten te identificeren.

Politieke en maatschappelijke vraagstukken vertaal je naar ambtelijke doelstellingen, je creëert randvoorwaarden, schrijft nota’s en college-

en raadsvoorstellen en bent budgetverantwoordelijk. Je hebt een belangrijke inbreng in de omgevingsvisie, geeft kaders aan voor burgerparticipatie initiatieven en de financiën.

Je werkt vanuit de PDCA-cyclus.

Binnen het team Groen vervul je een coördinerende rol waarbij je de inhoud van het werk op procesniveau aanstuurt. Dit doe je met een coördinerende en mensgerichte stijl.

Indien nodig spreek je vanuit informele kracht aan. De formele personeelstaken liggen bij de afdelingsmanager.

Dit vragen wij van jou

 • Je hebt een relevante opleiding afgerond op HBO / WO-niveau.
 • Je hebt voldoende kennis en ervaring opgedaan met de genoemde taakvelden en ervaring met bestuurlijke aangelegenheden en het gemeentelijk takenpakket.
 • Je bent flexibel tegenover inwoners, collega’s en leidinggevenden die andere opvattingen hebben.
 • Je hebt een helicopterview, uitstekende communicatieve vaardigheden en bent gericht op samenwerking.
 • Je bent stressbestendig, beschikt over voldoende overtuigingskracht en kunt omgaan met weerstand.
 • Je bent goed in plannen en organiseren, oplossingsgericht en in staat om groepsgericht te werken.
 • Wat bieden wij je?

  Een informele, open en collegiale werkomgeving met korte lijnen. Je krijgt de ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag aan te gaan en de gemeenschappelijke visie van onze gemeente uit te werken.

  Bij ons heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en een goede balans te vinden tussen werk en privé.

  Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we een passend bruto salaris tot € 4.225,- per maand en een oplegprofiel van € 300,-

  bruto per maand bij een volledig dienstverband. Wij kennen nog een uitloopschaal.

  Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, zo mag je je werktijden flexibel invullen en beschik je over een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je jaarsalaris die je naar eigen inzicht mag besteden.

  Waar kom je te werken?

  De gemeente Borger-Odoorn, met ruim 25.000 inwoners en zo’n 200 medewerkers, is een groene plattelandsgemeente met veel openbare ruimte, bossen en natuur en een hoog ambitieniveau.

  Verantwoordelijkheden liggen laag in onze organisatie. Wij werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden en zijn de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-

  keurmerk. Cittaslow staat onder meer voor genieten op een plezierige, gastvrije manier in een menselijk tempo. Dit doen we ook binnen de organisatie.

  Onze missie is Samen Ontspannen Durven. Dat staat voor onderlinge samenwerking, ontspannen in je werk staan (ook in drukke tijden) en durven staan voor wat je nodig hebt (en beslissingen nemen).

  Samen het diepe in durven springen, het onmogelijke mogelijk maken, samen met onze inwoners.

  Geïnteresseerd?

  Durf je het aan om bij ons te komen werken? Reageer dan digitaal vóór 15 februari 2019 . De gesprekken staan gepland op 6 maart 2019.

  Je kunt je belangstelling kenbaar maken via , klik op Vacatures en dan uiteraard op deze vacature. Via deze site kun je direct (digitaal) solliciteren.

  Dit is de enige manier waarop je je belangstelling kenbaar kunt maken. Een Discover assessment maakt deel uit van de procedure.

  Informatie

  Heb nog vragen over de vacature? Mail deze dan aan Charlotte van der Hulst, c.vanderhulst borger-odoorn.nl. Bellen mag uiteraard ook, dat kan op telefoonnummer

  06 19422187. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling P&O, bereikbaar op het telefoonnummer 14 0591 of via peno borger-odoorn.nl.

  Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. Zijn er intern geen passende kandidaten dan worden de andere sollicitaties in het proces betrokken.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs .

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier