BBL-leerling of Zij-instromer
Zuidwester
Middelharnis, NL
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Zuidwester biedt jou de mogelijkheid om als BBL-leerling / Zij-instromer al werkend en lerend een opleiding te behalen waarmee jij aan de slag kunt in de gehandicaptenzorg!

In het kort betekent dit dat jij wordt opgeleid om als (Ondersteunend) Begeleider op woongroepen of dagbestedingslocaties van Zuidwester te werken.

Als (ondersteunend) begeleider bied je ondersteuning bij de persoonlijke zorg en begeleiding van cliënten met een verstandelijke beperking.

In samenwerking met de onderwijsinstellingen krijg je de mogelijkheid om de volgende mbo beroepsopleiding te gaan volgen :

 • Maatschappelijke Zorg - Begeleider gehandicaptenzorg (mbo niveau 3)
 • Combi opleiding Maatschappelijke Zorg - Begeleider gehandicaptenzorg / Verzorgende IG (mbo niveau 3)
 • Maatschappelijke Zorg - Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (mbo niveau 4)
 • De opleiding wordt vormgegeven via Praktijkgestuurd Onderwijs (PGO). Dit houdt in dat de ondersteuningsvraag van de cliënt en jouw leervraag een belangrijk uitgangspunt vormen voor de theorie.

  Je werkt minimaal 20 uur in de beroepspraktijk en hebt daarnaast op de opleidingslocatie of digitaal één lesdag per week.

  De lessen van de onderwijsinstelling worden afgewisseld met workshops, gegeven vanuit de praktijk. Je bepaalt samen met je leercoach (van school), de praktijkopleider en BPV begeleider (van Zuidwester) de leerroute en het studietempo.

  De opleiding duurt maximaal 2,5 tot en 3 jaar. De opleidingskosten en de helft van de uren van de lesdag (4 uur) worden door Zuidwester vergoed.

  Na het succesvol afronden van je opleiding en bij wederzijds enthousiasme, biedt Zuidwester baangarantie. Binnen Zuidwester kan je dan solliciteren naar een functie voor (Ondersteunend) Woonbegeleider of (Ondersteunend) Begeleider Dagbesteding.

  Dit is wie we zijn

  Wij zijn Zuidwester. In het Zuidwesten van Nederland dé zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of stoornis in het autisme spectrum.

  Onze 1800 medewerkers werken met hart en ziel voor hen. Onze missie : perspectief op waardevol leven en zinvol werk, in een veilige omgeving, waarin leren en ontwikkelen centraal staat voor cliënt én medewerker!

  Wie zoeken we?

 • De gehandicaptenzorg lijkt jou de leukste sector in de zorg om in te werken.
 • Je bent leergierig, enthousiast en je hebt zin om je continu te ontwikkelen.
 • Je werkt graag in een team en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent tactvol, creatief, proactief en kunt goed communiceren.
 • Onregelmatige werktijden horen bij de zorg en vind je geen enkel probleem.
 • Je bent in het bezit van een vmbo-diploma theoretische leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg, een VBO-diploma met
 • minimaal twee vakken op C-niveau (w.o. Nederlands), een MAVO-diploma, een overgangsbewijs HAVO / VWO3 naar HAVO / VWO4 of een mbo diploma

  op niveau 2.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier