Docent/Coach Informatica
Avans Hogeschool
's-Hertogenbosch
1 dag geleden

Functie-inhoud

Je laat studenten uit groeien tot slimme en bekwame engineers, die weten wat er speelt binnen het vakgebied. Door ze te inspireren en te boeien, laat jij hun passie voor techniek verder groeien.

Mooi werk

Eerlijk is eerlijk, als ervaren software engineer weet je dat als je eenmaal de techniek bent ingedoken, je het maar moeilijk los kunt laten.

Dat je doorgaat totdat je de juiste oplossing voor het probleem hebt gevonden. Avond na avond, al kost het je je nachtrust.

Het liefst een oplossing die ook nog eens schaalbaar is én toekomstvast. Dat je die passie kunt delen met en kunt overbrengen op jonge, aanstormende IT-talenten, dat is precies waar het in jouw rol als Docent Informatica om draait.

Door jouw kennis en ervaring over te brengen en studenten te prikkelen, laat jij je studenten groeien in hun eigen kennis, kunde en ervaring op weg naar een mooie toekomst als IT-professional.

 • Lesgeven, ondersteunen bij projecten, stages of afstuderen en onderwijs ontwikkelen dat aansluit bij de actuele ontwikkelingen en contact onderhouden met het werkveld;
 • het komt er allemaal bij kijken. Net als coachen, adviseren, inspireren, ondersteunen en veel samenwerken. Met collega-docenten, vakgenoten, gastdocenten, studenten, noem het maar op : onderwijzen op een hogeschool als de onze, doe je niet alleen.

  Maar samen met collega’s, in verschillende rollen en vakken, waarbij je samen gaat ontwikkelen, ontdekken en groeien. Zo breng je jouw passie voor je vakgebied over op je studenten.

  Jouw plek als Docent / Coach Informatica binnen Avans

  Jij gaat aan de slag binnen het docententeam van de opleiding Informatica binnen de Academie voor Industrie & Informatica in Den Bosch.

  Het team telt zo’n 40 docenten, die lesgeven aan zo’n 800 studenten. Kwaliteit, afwisseling en plezier in het werk staan binnen dit team voorop.

  Net als gezelligheid, betrokkenheid en laagdrempeligheid. Niet alleen tussen collega’s onderling, maar ook als het gaat om studenten.

  Iedereen kent elkaar (bijna) bij naam en de deur staat altijd open.

  Onze opleiding is kleinschalig en we werken kwaliteitsgericht en -gedreven en we staan altijd voor elkaar klaar. Dat doen we goed en daar zijn we trots op.

  Niet voor niets behoren onze Informatica-opleidingen al jaren tot de top volgens Elsevier en Computable. Mooie prestatie toch?

  We bieden je

  Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere instrumentele en didactische professionalisering. Verder bieden we je :

 • Een maandsalaris van minimaal € 3.731 tot maximaal € 5.127 bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo).
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een 13de maand.
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Een goede werk- / privébalans en fijne werkplekken.
 • Ongeveer 50 vrije dagen als je fulltime werkt.
 • Jij past bij ons

  Jij schept er lol in om in een team te werken en je kennis over te dragen. Dat straal je uit en daar krijg je energie van.

  Je bent niet bang om te zeggen wat je denkt, maar als je het zegt, dan doe je dat overwogen. Jouw enthousiasme straalt uit op je omgeving, wat maakt dat je een goede verbinding hebt met het werkveld en mensen je als een aanwinst zien voor het team.

  En je bent als geen ander in staat om het overzicht te bewaken in je diversiteit aan taken en bent zeer toegankelijk.

  Verder heb je :

 • In ieder geval een bachelor, het liefst een master.
 • Een certificaat Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (DBD) op zak of je bent bereid om deze intern via Avans te behalen.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Software Engineer, het liefst opgedaan bij een middelgroot softwarebedrijf met zelfsturende teams.
 • Sowieso ervaring met microservices, fullstack webdevelopment, Javascript en zit cloud native je in het bloed. Heb je ervaring met DevOps, dan is dat mooi meegenomen.
 • Vernieuwend Avans

  Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte.

  Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld.

  En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen.

  Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via .

  Draag bij aan onze ambitie

  Zie je een mooie rol voor jezelf in het nóg verder professionaliseren van ons onderwijs? Solliciteer dan uiterlijk 30 mei 2022 via de sollicitatiebutton.

  Vertel ons in je motivatie waarom jij zin hebt in deze uitdaging. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Tom Houben, Opleidingscoördinator via of 06-21815121.

  Wij doen ons best om je binnen 2 weken na de sluiting van de vacature een update te geven over jouw sollicitatie.

  Wij vinden onze kandidaten zelf, dus met acquisitie doen we niets.

  Downloads

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier